Speltips:

Jag väljer att spela på under 5.5 mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/2 kl 14.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen saknar offensiv styrka

  • Karlskrona har nio raka förluster och på dessa matcher har man gjort 14 mål framåt

  • Almtuna har inget bra bortafacit och måste spela kompakt för att få poäng med sig hem

  • Båda lagen har en prekär tabellsituation och en förlust här vore förödande för båda lagen

  • Karlskronas målvakt, Marcus Hellgren imponerade senast mot Västerås och har gott självförtroende

Nio raka förluster

Karlskrona har en tuff period bakom sig. Efter onsdagens förlust mot Västerås är man nu uppe på nio raka förluster och man sjunker mer och mer i tabellen. Från att ha varit en slutspelskandidat har man nu plötsligt blivit ett lag som kan få slåss om negativt kval, men än finns det hopp. Trots lagets tuffa trend har man fyra poäng upp till Mora på en åttondeplats. Nedåt i tabellen har man åtta poäng ned till Kristianstad. Nu krävs det en uppryckning av Karlskrona om laget ska börja utmana lag som Mora, Västervik och Tingsryd.

För Almtunas del går man en kamp likt Karlskrona om att undvika negativt kval. I och med att Kristianstad tog tre poäng och Almtuna två under onsdagens matcher så skiljer det nu fyra poäng. Upp till slutspelsplatsen är det åtta poäng så här är det mer fokus på att klara kontraktet än att förlänga säsongen, även fast chanserna finns. Senast mot Södertälje tog man två viktiga poäng på hemmaplan och det var välbehövligt. Man har flera tuffa matcher kvar och möter topplag som Timrå, Västerås och Modo innan man kommer möta Kristianstad i näst sista omgången.

Måste spela kompakt

Det här blir en väldigt intressant match. Karlskrona har en ruskigt dålig form och placerar sig som elva på 55 poäng. Almtuna blixtrar till ibland och är tolva på 51 poäng. Nu har vi sju matcher kvar av grundserien och varje poäng kommer vara viktig i slutändan. För Karlskronas del tror jag man kan räkna med negativt kval om man vinner här. Samtidigt så kan man bli inblandade i en rejäl strid vid förlust. Senast mot Västerås gjorde man det ändå bra och spelade smart, man var tillbakatryckta stora stunder men två oturliga mål förstörde förhoppningarna om att bryta den negativa trenden.

Det som jag tycker är synonymt för båda lagen är att man saknar den offensiva kraften som behövs för att vara tungan på vågen i tajta matcher. Här sätter ekonomin stopp för båda lagen och man får göra det bästa av situationen. Almtuna har inget roligt facit på bortaplan och måste spela kompakt här för att komma hem med poäng. Karlskrona är inget dåligt lag i grunden men med den formen man har så har jag svårt att se hur man ska kunna spela ut motståndet här. Förväntar mig en tajt match här mellan två lag som saknar offensiv. Under 5.5 mål spelas till 1.76.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 13/2 kl 14.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.