Vi riktar blickarna mot Karlstad där klassiska Färjestad tar emot en ny frisk fläkt i svenska hockeyligan: Örebro. Bara tio mil mellan städerna och det är lite av ett rivalmöte som inleder SHL-säsongen. Målspel i fokus.

Match: Färjestad – Örebro (SHL) | Speltips: Över 4,5 mål | Odds: @1.67 | Units: 3/5 | Spelstopp: 18:00

Rygga till 1.67 hos Nordicbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Guldkandidat

Färjestad kommer in i den här säsongen med ett på pappret mycket intressant lag i mina ögon. Trots att man tappat tongivande spelare som Jesse Virtanen, Mikael Wikstrand och Joakim Nygård har man fått ihop ett slagkraftigt lag. Backsidan ser förvisso svagare ut men forwardssidan ser väldigt väldigt intressant ut. Här finns fortfarande namn som Johan Ryno, Michael Lindqvist och Linus Johansson. Som nu fått sällskap av Victor Ejdsell som hämtas från NHL och även Ville Leskinen som förra säsongen kom på delad förstaplats i poängligan i finska ligan, men som framförallt slutade på makalösa +31 i plus/minus ligan. Spets så det bara sjunger om det, främst på centersidan och mot ett bottentippat Örebro ska man klara av att göra flertalet mål.

Ser man till historiken mellan lagen talar också mycket för vårat spel här. Förra säsongen löste sig spelet i samtliga matcher mellan lagen och det med god marginal. Nio, åtta, sex och fem mål i de respektive matcherna. Med Färjestad som hemmalag blev det minst sex mål vid full tid. Färjestad var även förra säsongen det laget som gjorde flest mål i hela ligan, då släppte man in näst minst. Nu ser försvarssidan svagare ut och jag tror något extra mål kommer trilla in bakom Markus Svensson, som inte blir yngre för varje säsong som går.

Stark vår

Ser man till tabellen från 1 januari till grundseriens slut under förra säsongen spå placerade sig Örebro på en sjätteplats i tabellen. Den starka vårsäsongen ledde till sist till en play in plats där man fick se sig besegrade av Växjö i två raka matcher. Den vårsäsongen man gjorde tar man nu med sig in i säsongen 19/20 och jag tror Örebro mycket väl kan bli det laget som skräller sig till en tabellplacering högre upp än vad många experter och hobbytippare tror. Tufft motstånd direkt i premiären där jag tror man kan skaka Färjestads defensiv på allvar.

Främst är det den offensiva delen av laget som ser intressant ut med nyförvärv som Sakari Salminen, Ryan Stoa och Mathias Bromé som fullgoda ersättare till Aaron Palushaj och Rodrigo Abols. Shane Harper finns kvar i bygget och det ser mer framtungt ut den här säsongen för Örebros del, målskyttet har varit ett problem under SHL-tiden och nu satsar man för att offensiven ska fungera. Defensivt ser det svagare ut. Främst genom tappen av Linus Arnesson och Nick Ebert som är ersatta av spelare som i mina ögon inte befinner sig på samma nivå. Här får man problem mot den offensiv Färjestad besitter.

Speltips: Över 4,5 mål

Jag tror vi får se en målrik inledning på säsongen i Karlstad och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Färjestad gjorde flest mål av samtliga lag förra säsongen.

  • Båda lagens styrkor finns i offensiven.

  • Förra säsongen löste sig spelet i samtliga matcher lagen emellan.

  • Färjestads backsida ser svagare ut denna säsong än föregående och kommer släppa in någon extra puck.

Högst odds hittade jag 12/9 kl 19:30 hos Nordicbet som ger 1.67. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.67 hos Nordicbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.