Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Södertälje är seriens tredje bästa hemmalag.

  • Södertälje har vunnit tio av 15 hemmamatcher.

  • Björklöven är inne i en dålig period och har endast två segrar på de sju senaste matcherna.

  • Björklöven har inte form och hade mycket tur mot Västervik.

  • Björklöven saknar sin förstamålvakt.

Starka på hemmaplan

Södertälje var alltså ett av få lag som rådde på Björklöven i inledningen av säsongen. Björklöven inledde nämligen säsongen med att ta 29 av 33 möjliga på de inledande elva matcherna. Samtliga av dessa fyra poäng tog Södertälje ifrån dem. Först genom att knipa en poäng på bortaplan och sedan när man bröt Björklövens långa segersvit genom att ganska bekvämt besegra dem på hemmaplan, senast lagen möttes i Scaniarinken. Sedan dess har Södertälje trampat i en ytterligare växel medan Björklöven tappat lite senaste tiden. Jag tycker Södertälje borde vara favorit i den här matchen och jag väljer därför att spela på värdet här när oddsen säger annorlunda. Jag tror Södertälje vinner, övertid och straffar inräknat.

Södertälje är det tredje bästa hemmalaget i ligan och det är bara ettan och tvåan Timrå och BIK Karlskoga som tagit fler poäng på hemmaplan. Södertälje löser spelet i tio av 15 hemmamatcher den här säsongen och jag tror man har goda chanser att stärka sin segerprocent på hemmaplan den här kvällen. Ser man till att blanda in förlängning och straffar i spelet så kan det ge ett mervärde. Tre matcher har gått till förlängning, två förluster förvisso för Södertälje. Men man är ofta med långt fram i matcherna när man spelar på hemmaplan.

Dålig trend sedan märkliga matchen

Björklöven kom in i en dålig spiral efter den mycket märkliga matchen man stod för på hemmaplan mot Mora i mitten på december. Mora vände då ett 3-0 underläge till seger med 8-4 och matchen stod ut på många sätt och utreddes till och med för matchfixning. Oavsett vad så tappade Björklöven lite momentum i just den matchen och har med den matchen inräknad fem förluster på de senaste sju matcherna. Den enda matchen som varit övertygande var hemmasegern mot Almtuna för en tid sedan. Senaste segern mot Västervik togs genom en storspelande målvakt i Isak Mantler och en hel del tur, Västervik hade tre ramträffar i matchen.

Och ska man slå Södertälje på bortaplan så tycker jag att spelet måste se bättre ut än vad det gör för Björklöven i nuläget. För många av de tilltänkta spetsspelarna är inne i en dålig period och jag tror att det kan innebära att Nick Olesen och Ludwig Blomstrand får någon extra möjlighet i den här matchen. De båda spetsspelarna är sylvassa i avslutsläget och även om Mantler i Björklövenmålet gjorde en vass insats senast så är han inte en förstamålvakt ännu i Hockeyallsvenskan, vi får se vad det innebär för utgången av den här matchen.

Speltips.se ger tipset:

Södertälje (ML) hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 14/1 kl 15:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.