Joakim Östman|13 maj, 2022, 19:28

Jag väljer att spela på över 5,5 mål i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fem av det sex spelade mötena i denna åttondelsfinalserien.

  • Båda lagens styrka ligger i det offensiva spelet där de är extremt spetsiga.

  • Toronto har snittat 3,8 mål per match i denna åttondelsfinalserien

  • Tamp Bay har snittat 3,5 mål per match i denna åttondelsfinalserien.

  • Oddset på över 5,5 mål anser jag har ett högt spelvärde.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 5,5 mål hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Galen dramatik

Tampa Bay var pressade inför match-sex och en seger krävdes för att säsongen inte skulle ta slut. Det var också Tampa Bay som inför hemmapubliken i Amalie Arena kom ut starkast. Likväl dröjde det till periodens avslutande minutrar innan Tampa Bay skulle hitta ledningsmålet. Detta efter ett otroligt slarvigt uppspel från Toronto som gav Andrej Palat ett fint läge som han utnyttjade till fullo och med det var 1-0 ett faktum. Tampa Bay skulle också utöka ledningen tidigt in i den andra perioden återigen efter slarv från Toronto, gästerna var till och med i numerärt överläge med det hindrade inte Anthony Cirelli från att göra 2-0. Toronto skulle dock växla upp och genom en snabb replik till 2-1 tog Auston Matthews Toronto tillbaka in i matchen.

Mittenperioden såg ut att sluta med 2-1 på tavlan men ibland svänger det onekligen snabbt i hockey. För med 32-sekunder kvar av perioden kvitterade veteranen Jason Spezza tillställningen för Toronto. Likväl var inte Toronto klara där och med 7-sekunder kvar av mittenperioden var vändningen fullbordad efter att lagkapten John Tavares hittat nätet. Med det sagt var Toronto inför period tre tjugo-minuter i från att avancera vidare till kvartsfinalerna men Tampa Bay skulle få sina lägen. Tillslut kom också den så förlösande Tampa Bay kvitteringen efter att hemmalaget fått chansen i spel 5v3. Väl där gjorde Tampa Bay inga misstag och Nikita Kucherov tog med målet match-sex till ett förlängningsavgörande. Väl i förlängningspelet fick vi vänta på avgörandet, men efter en tilltrasslad situation framför Jack Campbell i Toronto-målet blev Brayden Point matchvinnare för sitt Tampa Bay och med det är matchserien återigen utjämnad

Vinna eller försvinna

Med segern senast förlängde Tampa Bay matchserien och därav kommer nu allt att avgöras i en Game 7. En seger till är vad vardera lag behöver för att avancera till andrarundan och denna Game 7 kittlar oerhört mycket på förhand. Båda dessa lagen är onekligen tillräckligt bra för att gå långt i slutspelet och någonstans är det otroligt att ett av dessa lagen redan kommer rycka i förstarundan. Det är onekligen två väldigt jämna lag och hur den Game 7 ska sluta är inte helt lätt att sia om. Det är utan tvekan Toronto som har störst press på sig med tanke på att de flera säsonger i följd har chockat i slutspelet. Ännu ett slutspelsfiasko hade onekligen väckt supportrarnas ilska och det går inte att nog att understryka pressen Toronto spelarna har på sig. Det regerande mästarna Tampa Bay kliver in i denna Game 7 med desto mindre press, men likväl har Tampa Bay ett lag som återigen kan gå hela vägen och med det sagt är betydelsen av denna matchen monumental.

Inför denna Game 7 anser jag att matchen kan gå åt båda hållen och med det sagt avråder jag från spel på resultatet. Här riktar jag istället in mig på ett målspel och då att det blir över 5,5 mål i matchen. Det spelet har onekligen funkat tidigare i denna matchserien och faktum är att vi fått se över fem mål i fem av det sex spelade matcherna. Det är heller inget snack om att det är offensiven som är båda dessa lagens adelsmärken. Lagens powerplay har även de varit starka hittills i matchserien och i det båda trupperna hittar vi mängder av matchvinnare. Givet dessa förutsättningarna klickas därför över 5,5 mål i matchen och nu börjar vi ladda upp för en fantastisk drabbning!

Ishockey, NHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 01:00
Toronto - Tampa Bay
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.