Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Grums har inte spelat match på tre veckor och man har ingen chans att nå Allettan

  • Forshaga har ett bra läge att nå Allettan och kommer utmana Lindlöven in i det sista

  • Grums har förlorat åtta av sina elva senaste matcher

  • Forshaga har tagit åtta trepoängare på sina nio senaste matcher

  • Grums stora stjärna Pelle Hedlund har inte gått att känna igen den här säsongen och forwarden har dessutom saknats i lagets senaste matcher

Segrarna avlöser varandra

Grums har inte alls haft något flyt med sig den här hösten och det värmländska laget får ställa in sig på spel i fortsättningsserien efter årsskiftet. Fortfarande finns det chans att studsa tillbaka ett snäpp då man har spelat betydligt färre matcher än sina seriekonkurrenter på grund av flera coronafall i truppen, men det kommer att bli ett intensivt matchande framöver. Det här blir lagets första match på tre veckor och närmaste 13 dagarna ska man spela sex matcher och dessutom få in lite julledighet, det lär bli tufft både fysiskt och mentalt med det schemat efter ett långt uppehåll. Dessutom har man enbart tagit tre segrar på sina elva senaste matcher innan uppehållet. Inga optimala förutsättningar för lagets tränare Henric Höglund.

För Forshagas del har den här säsongen varit upp, och ner, men just nu är det helt klart upp. För bara ett par veckor sen var det fiaskostämpel på värmlänningarnas säsong men nu har man vänt skutan helt och hållet. Senaste nio matcherna har det blivit åtta trepoängare och det har nu gjort att man skuggar Lindlöven som innehar den sista platsen till Allettan just nu. Med fem poäng upp och en match mindre spelad kan det mycket väl bli drama in i det sista när streckstriden ska avgöras. Men ska Forshaga lyckas med den bedriften krävs det att man tar en seger här.

Spetsforwarden har saknats

Och det är mycket som tyder på det. Formkurvan för båda lagen den senaste tiden pekar åt två helt olika håll och nu har Forshaga en rimlig chans att nå spel i Allettan, något som borde vara en målsättning för ett lag som Forshaga. Man har ett ungt lag som har framtiden framför sig och det är svårt att kräva att man ska vara med i snacket om HockeyAllsvenskan, men Forshaga har flera spelare som garanterat kommer spela där om ett par år. Viktor Lennartsson är en av Hockeyettans vassaste forwards och 27-åringen har under hösten snittat en bra bit över en poäng per match hittills.

Utöver Lennartsson har man dessutom två stora talanger i Oliver Kandergård och Anton Klint som imponerat stort den här hösten. Tränare Dennis Hall har ett intressant manskap att basa över. Här möter man ett Grums som inte spelat på länge. Hemmalaget har inte alls haft något flyt den här säsongen och spjutspetsen Pelle Hedlund har inte alls gått att känna igen, lagets enskilt viktigaste spelare. Forwarden fanns dessutom inte med i truppen matcherna innan det ofrivilliga breaket och det är inte bra för Grums del. Forshaga lär vara motiverade att gå för femteplatsen och jag tror på bortavinst här. Oddset? 1.86.

Speltips.se ger tipset:

Forshaga vinner hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 15/12 kl 13.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.