Det är ett offensivt skadat Paris Saint Germain som skall försöka ta sig vidare från kvartsfinal i Franska cupen. Motståndaren heter Dijon, ett motstånd man älskar att möta. Senaste mötet slutade hela 8-0 och det var för drygt ett år sedan. Den gången stod Neymar för fyra mål, en spelare som saknas inför matchen den här gången. Jag ser ett mållöst Dijon framför mig även den här gången och klickar i spelet som innebär detta!

Match: PSG – Dijon (Coupe de France) | Speltips: Dijon under 0.5 mål | Odds: @1.68 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 21:10

Stjärnorna saknas

Paris Saint Germain dominerar fransk fotboll precis som vanligt de senaste åren. Man leder ligan överlägset, går bra i de inhemska cuperna och överraskade Manchester United i Champions League nyligen. Paris Saint Germain är på gång mot något riktigt stort även utanför Frankrike. Nästa uppgift är dock att ta sig vidare i inhemska cupen då Dijon gästar Paris. Senaste mötet minns de flesta, målfyrverkeriet och showen för drygt ett år sedan. 8-0 ljöd slutresultatet då och PSG-stjärnan Neymar stod för 4 av målen. En annan målskytt hette Edinson Cavani, han gör Neymar sällskap utanför planen den här gången då bägge stjärnorna är fortsatt skadade. PSG är iförsig storfavoriter vilket som och man klarade sig ypperligt mot Manchester United utan dessa två herrar.

Dijon kommer tillbaka till Paris med förhoppningarna att göra en bättre match än senaste gången. Förhoppningar som man har svårt att misslyckas med. PSG saknar två notoriska målskyttar och två spelare som var mycket delaktiga i krossen senaste gången. Dijon får det dock tufft då PSG matchar ett väldigt starkt försvar. Areola eller Buffon, det återstår att se men det skall mycket till om det spelar någon roll här. PSG är storfavoriter och kommer hålla tätt bakåt då det är ett avancemang som gäller. Jag ser mig en övertygande seger för Paris, inte riktigt 8-0 men tätt bakåt och mål så det räcker till vinst framåt. Kylian Mbappe förväntas starta och kan göra mycket hot i det offensiva.

Tuff uppgift

Den franska fotbollen lär vara målrik, men Dijon ger sig på en svår uppgift när man åker till Paris för att försöka straffa PSG i cupspelet. Det mesta tyder på PSG-dominans och ett Dijon som får kämpa för att hålla sig på banan i 90 minuter. Med 8-0 i huvudena kan inte detta bli mer än en kämpig historia för bottenlaget i Ligue 1. Dijon befinner sig på nedflyttningsplats i ligan och har tre raka matcher utan vinst i skrivande stund. Det skall mycket till om inte den tröga formen fortsätter när man ställs inför tuffaste möjliga motstånd denna gång.

Dijon kämpar för överlevnad i ligaspelet och varje match är på liv eller död när säsongen börjar röra sig mot vägens ände. Man har inte riktigt hittat nivån den här säsongen. Men i cupspelet har man tagit sig till en kvartsfinal, vilket skall ges cred för. Åttondelsfinalen besegrade man Saint-Etienne på bortaplan och gjorde hela 6(!) mål. En mycket överraskande seger och avancemang till kvartsfinalen var ett faktum. Lottningen blev desto mindre rolig. PSG väntar nu och det klassas som mardrömsmotstånd för spelarna i Dijon som var med senaste gången lagen möttes. Dijon får kämpa för att hänga med i 90, mål framåt blir oerhört tufft och jag tror man misslyckas nå nät.

Speltips: Dijon under 0.5 mål

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • PSG vann senaste mötet med 8-0.

  • PSG håller nollan i 5 av sina 6 senaste matcher.

  • Dijon besitter ingen vidare form och har tre raka förluster.

  • Dijon har misslyckats göra mål i 2 av sina 3 senaste matcher.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.68. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.68 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.