Axel Olsson|15 februari, 2023, 15:59

Jag väljer att spela på hemmalaget över 1,5 kort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sevilla snittar 3,6 kort per match i säsongens ligaspel.

  • Domare Petrescu är inte rädd för att vifta med korten. Han har delat ut ett rött kort i tre av hans fyra senaste Europa-matcher.

  • PSV är ett bra motstånd och det här förväntas bli en jämn kamp.

  • Kortglada spelare som Acuna, Jordan, Gudelj och Lamela förväntas spela.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Högt kortsnitt

Trots en förbättrad form är Sevilla fortfarande väldigt missnöjda med deras läge i spanska La Liga. De slutade fyra ifjol och den nuvarande tolfteplatsen är långt ifrån både klubbens och fansens ambitioner. Sampoali och hans gäng kämpar lite i motvind men de kan iallafall glädjas av den förstärkta hemmaformen. Spelet på bortaplan måste däremot bli bättre ifall de ska hitta en stabilare grund att stå på.

Vi väljer däremot att ta bort fokuset från själva prestationen och riktar det istället mot ett spännande hörnspel. Undertecknad har hittat ett väldigt lockande spel som bjuder på ett högre odds än vad vi anser är rimligt. Sevilla har nämligen varit väldigt kortglada i säsongens ligaspel och det är något vi tror att de tar med sig in till den här slutspelsmatchen. De snittar 3,6 kort per match i säsongens ligaspel och det är endast Mallorca som har ett högre snitt i La Liga. Kortglada spelare som Acuna, Jordan, Gudelj och Lamela är alla tillgängliga för spel mot PSV. Eftersom ligaspelet går sisådär tror vi att klubben kommer lägga extra krut på att ta sig långt i Europa League och det gör den här matchen ännu mer viktig. Sampaoli kommer säkerligen ställa ut det bästa han har för att försöka sätta sig i förarsätet inför returmötet. Ett taggat Sevilla som har momentum på hemmaplan ställs mot ett bra motståndare i form av PSV Eindhoven.

Domare Petrescu i fokus

Nederländska PSV Eindhoven kommer inte vika sig i första taget. Vi förväntar oss en jämn kamp mellan dessa två lagen och det hade givetvis varit väldigt gynnsamt för vårt kortspel. PSV har fått ändra om lite efter januari-fönstret där klubben sålde sin offensiva duo Noni Madueke och Cody Gakpo. Den sistnämnda var vital för laget och stod för makalösa nio mål och tolv assist på 14 ligamatcher. Ruud Van Nilsterooy har ett tomrum att fylla men det brukar inte vara brist på unga talanger i den nederländska fotbollen. Xavi Simons har tagit ett större ansvar och klubben har även agerat med att låna in ersättarna Thorgan Hazard och Fabio Silva.

PSV visade att de är fortsatt slagkraftiga och kommer senast ifrån en 6-0 seger mot konkurrenten FC Groningen. De har absolut kvaliteten för att ställa till bekymmer för Sevilla och kan säkert bjuda på ett par händelserika matcher. Fokuset kommer även ligga en hel del på domare Petrescu under torsdagens tillställning. Rumänen har inte varit rädd för att vifta med ostskivorna och han har faktiskt delat ut det röda kortet i tre av hans fyra senaste Europa-matcher. Han dömer först och främst i den rumänska högstaligan och där brukar det tuffa spelet ofta leda till ett högt antal kort. Nu var det fyra månader sedan han dömde i en Europa-cup och han kommer säkerligen vara på tårna för att få ett fortsatt förtroende.

fotboll, europa league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Sevilla - PSV Eindhoven
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.