Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vid seger går Örebro upp på en andraplats i tabellen.

  • Örebro har bara förlorat en hemmamatch den här säsongen.

  • Örebro löser spelet i fyra hemmamatcher.

  • Frölunda har förlorat åtta av 13 bortamatcher.

  • Frölunda har förlorat fyra av sina senaste fem bortamatcher med stor marginal och har en osannolikt dålig målskillnad på 5-26 i dessa matcher.

Suveräna på hemmaplan

Många talade under veckan om Rögles hemmasvit med nio raka hemmasegrar som bröts när Färjestad hämtade hem två poäng till Karlstad. Örebro har ett nästan lika imponerande hemmafacit och har precis som Rögle ännu inte förlorat på hemmaplan efter full tid. Totalt 28 inspelade poäng på elva hemmamatcher ger endast fem tappade poäng och det talar trots allt för att man ska kunna gå vinnande ur den här matchen.

Vårt spel löser man i fyra av elva hemmamatcher den här säsongen, men man har alltså vunnit tio matcher vilket trots allt hela tiden gör att spelet hålls levande. Kanske kan vi få ett avgörande i tom kasse, ibland är det inte svårare att lösa just -1,5 linan. Man imponerade också i senaste matchen mot Färjestad, som man enkelt slog med 5-2. Frölundas form är sämre och kan man spela lika bra här så ska det mycket till för att spelet inte ska hitta rätt.

Dåligt bortafacit senaste matcherna

Frölunda är för tillfället inne i en sämre period efter att ha inlett säsongen på ett magnifikt sätt där man spelade väldigt bra ishockey. Kan vara så att man är inne i en tung träningsperiod för att toppa lagets prestationer framåt vårkanten, men mest troligt är nog att man tappat lite av den glödheta form man hade i inledningen. Främst är det också bortaspelet som man har tappat och man har faktiskt förlorat åtta av 13 bortamatcher den här säsongen.

Framförallt har man dock förlorat fyra av de senaste fem bortamatcherna och det har man inte gjort på ett imponerande sätt. 0-4 mot Leksand, 1-7 mot Brynäs, 0-8 mot Växjö och nu senast 1-5 mot Djurgården ger tillsammans med segern 3-2 mot HV71 en målskillnad på osannolika 5-26 på de senaste fem bortamatcherna. Nu ställs man dessutom mot tufft motstånd med ett Örebro i form och då måste jag testa ett spel som innebär att Örebro vinner med marginal.

Speltips.se ger tipset:

Örebro -1,5 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 16/12 kl 11:45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.