Joakim Östman|15 december, 2021, 15:11

Jag väljer att spela på Tampa Bay i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tampa Bay har vunnit fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • Tampa Bay har vunnit sex av deras sju senaste matcher.

  • Trots fin form hos Ottawa är de ett av ligans sämre lag.

  • Tampa Bay har ett klart bättre lag och ska ses som givna favoriter.

  • Tampa Bay har spelat in tjugoen mer poäng än Ottawa.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Tampa Bay att vinna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Skrällen senast

Att de regerande mästarna Tampa Bay skulle bli nollade av Ottawa senast lagen möttes förra helgen var det ingen som kunde förutspå. Likväl ett Ottawa som tycks ha hittat ett vinnande sätt på sistone lyckades vinna med hela 4-0. Ottawa har från egentligen ingenstans gått och vunnit fem av deras sex senaste matcher. Vilket sett till truppen de har får sägas vara extremt imponerande, nog för att Ottawa har många spännande talanger i laget är de trots allt ett av ligans sämre lagbyggen. Senast vann Ottawa dessutom mot Tampa Bays lokalrivaler Florida som även de har varit ett topplag hittills under säsongen. Segersiffrorna skrevs till hela 8-2 och vi får fastslå att Ottawas form imponerar. Mycket av den senaste tidens succé får tillskrivas Ottawas första kedja som varit stekhet. Där lagkaptenen Brady Tkachuk leder vägen tillsammans med Josh Norris och Drake Batherson.

Det två senaste årens Stanley Cup mästare Tampa Bay har även de verkligen trummat igång. Inför mötet mot Ottawa har Tampa Bay vunnit sex av deras sju senaste matcher. Där de senast slog Los Angeles på hemmaplan med 3-2 efter att Mathieu Joseph avgjorde matchen på övertid. Tampa Bay som inför säsongen tappade mycket av deras fina bredd har visat att de återigen kommer bli ett lag att räkna med när allt ska avgöras. Där fortsatt inte många lag i ligan kan matcha deras spets som är nästintill löjligt bra.

Räkna med revansch 

Tampa Bay har cementerat deras plats likt det senaste säsongerna i toppen av Atlantic division. Där de tillsammans med Toronto och Florida har rykt ifrån i toppen från det övriga lagen i divisionen. Mellan dessa tre lagen skiljer det endast två poäng och det byter plats med varandra från omgång till omgång. För tillfället är det Tampa Bay som har tredjeplatsen med ett matchfacit på 18-6-4 vilket får sägas är mycket starka siffror. För Ottawa ser det desto mörkare ut trots en fin period hittas de bara på en sjundeplats i samma division Atlantic. Där deras matchfacit på 9-16-1 är mer realistiskt än deras senaste formtopp sätt till truppen de har. Ottawas nitton inspelade poäng är inget som imponerar och det är bara två lag i ligan som hittills plockat mindre poäng.

Ottawas fina form till trots håller jag därför Tampa Bay som stora-favoriter i detta mötet. Tampa Bay är i princip bättre på varje position och detta är en match de bara ska vinna. Hemma i Amalie Arena är Tampa Bay alltid starka och där är de favoriter oavsett motstånd. Medans Ottawa enbart lyckats vinna fyra av deras tolv spelade matcher på bortaplan. Tampa Bay kommer vilja utkräva revansch från förlusten senast mot Ottawa och mycket talar för att det blir fallet. Tampa Bay har vunnit fyra av det fem senaste inbördes mötena och de är extremt formstarka. Givet dessa förutsättningar utesluter jag ytterligare en skäll, här vinner Tampa Bay komfortabelt.

ishockey, NHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 01:00
Tampa Bay - Ottawa
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.