Under 6.5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/10 kl 22.15

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Enköping har ett betydligt bättre lag än tidigare säsonger och klubben har stärkt upp sin backsida ordentligt

  • Visby/Roma är ett defensivt inriktat lag som har en tradition av att spela ett starkt försvarsspel

  • Båda lagen snittar två insläppta mål per match den här säsongen

  • Visby/Romas målvakt Anton Malmborg har imponerat inledningsvis och snittar 1.68 insläppta mål per match

  • Enköping har mött sämre lag under starten på serien och borde här vara helskärpta när man möter ett bättre lag

Flera starka värvningar

Enköping har inför den här säsongen gått från att vara ett bottenlag till ett förhandstippat topplag. Klubben har länge fått kämpa i botten av tabellen oavsett om man spelat i den västra eller östra serien, men i år är tanken att det ska bli ändring på det. Lovande tränaren Patrik Fagerlund har anslutit från Köping och dessutom har man förstärkt truppen med ett par riktigt bra namn. Toppcentern Jesper Cederberg hämtades in tidigt från Huddinge och unga duon i Gustav Lindberg och Wilmer Lindblad har återvänt till sin moderklubb efter spel i HockeyAllsvenskan. Utöver det har man på backsidan, från dagens motståndare Visby/Roma, plockat in Adam Rachidi som ska bidra med stabilitet och rutin.

Just Rachidi är bara ett av alla tunga tapp som Visby/Roma drabbats av under sommaren. Meriterade tränaren Hans Särkijärvi har fått se många skickliga spelare lämna “öjn” inför den här säsongen och laget ser något svagare ut jämfört med tidigare år. Lagkaptenen Mikael Adamsson har lagt av med hockeyn efter tolv raka säsonger i klubben och det är en viktig grundbult som försvinner. Även skicklige målvakten Daniel Marmenlind har lämnat för Västervik och poängfarlige Ryker Leer valde spel i Nybro. Gotlänningarna har länge varit ett etablerat topplag i Hockeyettan och är nästan alltid ett av lagen som aspirerar på spel i kvalet mot HockeyAllsvenskan. Förra säsongen hade man en fot i Kvalserien innan säsongen blåstes av och nu är tanken att man ska utkräva revansch, men det kommer bli en rejäl utmaning.

Nya målvakten imponerar

Båda lagen har öppnat fantastiskt bra. Enköping är obesegrade medan Visby/Roma har tagit fyra segrar på sina fem första matcher. Här håller jag ändå gästerna som knappa favoriter, men med tanke på hur pass stabilt Enköping har börjat så vågar jag inte riktigt välja sida fullt ut. Något jag däremot tror är att vi får se en jämn match som inte kommer sticka iväg målmässigt. Visby/Roma har länge varit ett lag som fått förlita sig på att spela grishockey och täppa till bakåt för att kunna gå riktigt långt, något man gjort med bravur senaste åren. Oftast bygger man sitt försvar med en riktigt bra målvakt och i år har man plockat in unge Anton Malmborg som öppnat fenomenalt. 22-åringen har hittills ett snitt på 1.68 insläppta mål per match och tagit vid sin succésäsong från ifjol med Halmstad.

För Enköpings del har man i år ett helt annat lag än vad man ställt på isen senaste åren. Även fast jag tror att man kommer få det svårt att utmana de etablerade topplagen, så är det trots allt ett nytt kapitel i klubbens historia som man börjar skriva på. Patrik Fagerlund har skaffat sig en solid backsida med flera toppspelare och nye målvakten Benjamin Johansson har inledningsvis börjat starkt. På fyra matcher har man i snitt släppt in två mål per match och det är en lovande siffra i en liga där det spelas en öppnare hockey. Här möts två lag som prioterar försvarsspelet betydligt mer än sina seriekollegor, något som jag tror leder till att vi inte kommer få se något målkalas. Under 6.5 mål spelas till 1.64.

Speltips.se ger tipset:

Under 6.5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/10 kl 22.15

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.