Daniel Jacobsson|17 mars, 2023, 10:37

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Chelsea har vunnit tre raka matcher och äntligen hittat formen.

  • Målskyttet, som man tidigare haft väldigt tufft med, har börjat bättra sig med tiden.

  • Everton vann senast men har ingen vidare form överlag.

  • Chelsea har hållit nollan i sina två senaste hemmamatcher. Everton saknar spets och lär få det tufft här.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Potter andas ut

Pressen på Chelsea och tränaren Graham Potter var påtaglig under ett längre tag. Det är inte helt omöjligt att Potter, vid ett uttåg i CL, hade fått sparken från klubben. Dock har ägaren Todd Boehly varit väldigt tydlig mot media och truppen att förtroendet för den före detta Östersundstränaren är stort. Nu blev det inte det värsta scenariot för klubben, utan snarare tvärtom, Graham Potter är kvar vid rodret och Chelsea lottades under fredagen mot ett nytt slutspelslag i Champions League. Tre raka segrar talar sitt tydliga språk och det är ett faktum att The Blues hittat mer och mer rätt senaste veckorna.

Målskyttet har varit ett stort frågetecken. Under januari värvade man friskt men det var tydligt att Potter och framförallt Boehly inte var ute efter någon central anfallare. Där har Kai Havertz fått väldigt mycket förtroende och det är också tysken som leder den interna skytteligan för säsongen. Han lär få nytt förtroende i matchen med Everton under lördagen och trots att målskyttet är ett litet problem för Chelsea är det inget jag tvekar på inför det här mötet. Everton är tröga, ojämna och saknar spets. Chelsea vinner det här mötet med två mål. Skulle det bli en mindre vinst än så får vi pengarna tillbaka.

Ojämna

Frank Lampard blev Sean Dyche. Everton har inte varit sig lika den här säsongen och det går väldigt trögt. Framförallt är det offensiven som spökar rejält där man haft flertalet problem med skador och frånvaro. Neal Maupay har inte varit det tillskottet man hade hoppats på när han värvades från Brighton, utan har istället ställt sig i skuggan av andra. Fansens stora förhoppningar ligger hos anfallaren Calvert-Lewin och har gjort det sedan anfallaren slog igenom på Premier League-nivå för några säsonger sedan. Nu har han varit frånvarande stora delar av säsongen och då är det svårt att få ut något.

Everton är väldigt ojämna och det straffar sig väldigt ofta. Nu är man visserligen på säker mark och det är där man vill avsluta säsongen för att ta nya krafttag inför kommande säsong. Sean Dyche togs in för att säkra läget och det är man påväg att lyckas med. Bortaspelet mot större lag kommer vara matcher där man inte behöver poäng på samma sätt som mot konkurrerande lag i bottenstriden. Jag har en stark känsla av att man får känna på Potters nya energi i det här mötet och att Chelsea vinner övertygande på nytt.

fotboll, premier league
|
units: 4/5 - spelstopp: 18:30
Chelsea - Everton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.