Washington fortsätter sin Pacificturné och landade I LA under gårdagen, en 5-2 förlust mot Ducks blev resultatet av första matchen. I natt möter dem av Kings som dem historiskt haft problem med på bortais.

Match: Los Angeles Kings – Washington Capitals (NHL) | Speltips: Kutznetsov u2.5 skott | Odds: @2.25 | Units: 2/5 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 04:30

Besvikelsen är påtaglig

När vi nu närmar oss ljusare tider och därmed slutspel kan vi återblicka på en undermålig insats av Kings. Dem har nu från i stort sätt första veckan legat stabilt i bottenträsket och det verkar inte som om dem kommer röra sig uppåt i första taget. Om samtliga lag i Pacific går vinstlösa genom resterande del av säsongen kan LA ta sig in på en slutspelsplats om dem inte förlorar en enda match av dem 14 återstående. Med andra ord är säsongen helt körd och dem kan börja utvärdera denna flopp redan nu.

Kovalchuk skulle ge laget det lyft dem under ett par år varit vid behov utav. Men den gamla ryssen är inte densamma som lämnade ligan för 5 år sedan, som kritikerna trodde var det en alltför stor chansning att signa Kovalchuk. Han hade tidigare under karriären ett målsnitt på över 0.5 mål/ match, denna säsong noteras han hittills för 0,25 mål/ match. Kovalchuk skall inte lastas helt för denna katastrofsäsong, ingen av Kings spelarna har varit igenkännbara. Slutet på säsongen kan inte komma fort nog för LA som gärna vill börja på ny säsong fortast möjligt.

Återförenade

Många var övertygade om att det skulle dröja innan vi fick se Caps lika bra som dem var i slutspelet igen. Dem fick vinna sin efterlängtade Stanley Cup och kommer därmed inte ha samma motivation löd orden hos tvivlarna. Då Ovechkin under natten gjorde sitt 40:e mål för säsongen kan man inte räkna bort Washington. Trotts en svajig säsong ligger dem 2:a i Metropolitan. Det är ingen stabil slutspelsposition dem befinner sig på, fyra lag slåss om tre platser efter Islanders där poängskillnaden endast är 3p mellan 2:a och 5:e plats.

Ovechkins fortsatta prestation är central om dem skall klara att bita sig fast i en slutspelsplats. Han har varit relativt sval i sitt målskytte sett till det han åstadkom innan årsskiftet. Han har nu återigen parats ihop med Kuznetsov vilket gav resultat direkt. I fyra matcher har dem nu spelat tillsammans, Ovechkin har under dessa gjort 3 mål. Bäckström har fungerat bra tillsammans med Ovechkin under säsongen men det behövdes en förändring för att nå en nytändning i laget. Detta har öppnat upp för nattens rek där vi ser hur Kuznetsovs spel påverkas av Ovechkins närvaro.

Speltips: Kuznetsov under 2.5 skott på mål

Kuznetsov har skjutit med större frekvens i år än tidigare, detta är främst en produkt av att han flyttades ned från Ovechkins förstakedja och spelat majoriteten av matcherna i andra uppställningen. Man ser en tydlig trend hur antalet skott stagnerar då han spelar tillsammans med Ovechkin, vi väljer därmed underspelet. Här kommer några anledningar till varför jag anser att man bör lägga detta spel:

  • Spelet sitter dem 7 senaste bortamatcherna

  • Kuznetsov snittar 1,9 skott/ match mot Kings

  • Washington skjuter under league average

  • Kings får färre skott mot sig än league average

  • Kuznetsov spelar återigen med Ovechkin och tar därmed färre skott

  • Kuznetsov har mindre antal skott och sämre utdelning på bortais. Endast 1,7% av skotten har hittat nät utanför Washington denna säsong

Högst odds hittar jag hos Betsson som ger hela 2.25 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering blir 2/5 units!

Rygga till 2.25 hos Betsson

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.