Leeds vinner hos bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/9 kl 08.50

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leeds imponerade rejält mot mästarna Liverpool. De visade upp en våghalsighet när de spelade en offensiv fotboll mot de regerande mästarna.

  • Flera spelare i Leeds United visade sig hålla en hög PL-klass redan i första omgången. Vi väljer att nämna Kalvin Philips, Jack Harrison och Mateusz Klich.

  • Leeds vann deras senaste inbördes möte mot Fulham.

  • Fulham var totalt chanslösa i premiären mot Arsenal. Det slutade med en 0-3 seger för London-laget.

  • Skyttekungen Mitrovic var bänkad i första ligaomgången. Serben spelade sedan 90 minuter i EFL Cup under onsdagen. Det finns en risk att Parker väljer Kamara även i den andra omgången.

Imponerade mot Liverpool

Äntligen är lördagen här och vi bjuds på den andra omgången av engelska Premier League. Det spelas hela fyra ligamatcher i den engelska högstaligan under lördagen. Vi riktar blickarna mot mötet mellan nykomlingarna Leeds United och Fulham. Dessa två klubbarna har lämnat två olika avtryck efter den första ligaomgången.

Hemmalaget Leeds United är tillbaka i Premier League efter 16 års frånvaro. Den anrika klubben har varit oerhört nära flera gånger, men till slut lyckades Bielsa förverkliga klubbens högsta önskan. Väl i Premier League ställdes nykomlingen mot den mardrömslika uppgiften i premiären – att ta sig an de regerande mästarna Liverpool på Anfield. Bielsas mannar imponerade rejält i premiären och spelade en väldigt attraktiv och sevärd fotboll. Leeds var oerhört våghalsiga och lyckades alltså göra hela tre mål mot mästarna. Det var en match där Leeds förtjänade poäng, men stjärnan Mohamed Salah ville annat. Egyptiern stod för en kanoninsats och var helt avgörande med sitt hattrick. Trots förlusten såg vi flera ljusglimtar hos nykomlingen Leeds United. Spelare som Kalvin Philips, Jack Harrison och Mateusz Klich höll redan en hög nivå i den nya ligan. Nu väntar ett möte mot ett betydligt svagare motstånd, nämligen nykomlingen Fulham.

Ofarliga i premiären

Medan Leeds United charmade i princip samtliga Premier League-älskare – hade den andra nykomlingen Fulham det betydligt tuffare i premiären. Fulham slutade på en fjärdeplats i Championship förra säsongen och fick därmed chansen att kvala sig upp i Premier League. Kvalspelet inledde bra när Fulham besegrade Cardiff i semifinalen, sedan var det endast en match som skiljde mellan klubben och Premier League.

I kvalfinalen klev en oväntad matchhjälte fram för Fulham, nämligen vänsterbacken Joe Bryan. I matchens förlängning stod engelsmannen för två mål som sköt upp Fulham i Premier League igen. Men klubben fick snabbt komma ner på jorden igen när Arsenal gav dem en rejäl läxa i ligapremiären. Arsenal dominerade fullständigt och vann till slut med rättvisa 0-3. Scott Parkers mannar såg totalt ofarliga ut och hade endast två skott på mål under hela matchen. Många ifrågasatte Parkers laguttagningen där skyttekungen Mitrovic började på bänken. Noterbart är att Mitrovic som är klubben främsta anfallsvapen, spelade 90 minuter i EFL Cup under onsdagen. Det återstår att se ifall den storväxte anfallaren får nöta bänk i helgen igen. Men i vilket fall som anser vi att hemmalaget Leeds ser betydligt mer spännande ut just nu. Leeds vann även deras senaste inbördes möte i Championship!

Speltips.se ger tipset:

Leeds vinner hos bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 17/9 kl 08.50

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.