Match: Kroatien-Sverige (U21 kval) | Speltips: X2 | Odds: 1,80 | Spelstopp: 17:59| Spelbolag: LeoVegas

Då vi fångat upp det mesta av spelvärde idag redan så testar jag även U21-kvalet mellan Kroatien-Sverige. Oddset är rejält upptryckt på Sverige och det tycker jag är värt att testa eftersom vi får ett riktigt bra värde i dubbelchansen.

Kroatien bör givetvis vara favoriter här, inget snack om den saken. Men är man verkligen så bra så att Sverige ska närmare 4x pengarna? Jag är tveksam till det.

Kroatien leder kvalgruppen med sina 18 inspelade poäng på 7 matcher vilket betyder att man vunnit 6 matcher och förlorat en. Målskillnaden är på förkrossande 19-4 men då har man såklart mött flera mindre nationer som inte haft en syl i vädret mot laget. I förra omgången för laget så vann man men övertygade verkligen inte, endast 2-1 mot Estland, ett lag man bör slå med större siffror. Jag tror det finns risk för att man underskattar Sverige idag och lägg då till att Sverige överraskat så många gånger tidigare i U21 sammanhang.

Sverige ligger strax bakom Kroatien och vid en vinst idag så kliver man upp på förstaplatsen då man har en match mindre spelad. Efter 6 spelade omgångar har man 15 inspelade poäng och en målskillnad på 15-3. Ända poängtappet har kommit mot Spanien i en match som slutade 1-1 men resultatet var i allra högsta grad rättvist då det skapades chanser åt båda håll. Då ska vi ha i åtanke att Kroatien faktiskt förlorade mot Spanien och Sverige klarade oavgjort.

Sverige har inga världsspelare men det har Kroatien i stort sett inte heller, vilket ibland kan vara en fördel. Men Sverige har överlag en stabil trupp med väldigt duktiga spelare som Gustav Engvall, Jordan Larsson, Muamer Tankovic, Samuel Gustafsson, Emil Krafth, Sonko-Sundberg, Pa Konate och Tim Erlandsson m.fl. Det är alltså inget snack om att det finns kvalité i truppen och det är spelare som mer än gärna vill visa upp sig för att dra storklubbarnas ögon till sig. Jag har svårt att se att man inte skulle ha chans på minst ett poäng idag om man spelar efter den nivån som man visat att man kan.

Tuff match för Sverige, ja absolut men det ska inte vara någon omöjlighet. Truppen är rätt vass och oddset är alldeles för upptryckt för att inte våga testa X2 till 1,80x pengarna hos LeoVegas!