Joakim Östman|1 november, 2021, 11:51

Jag väljer att spela på Juventus i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Juventus har hittills tagit full pott i Champions League spelet.

  • Juventus slog Zenit i det första mötet mellan lagen i gruppen.

  • Zenit är ett betydligt starkare hemmalag än när det spelar på bortaplan.

  • Juventus har den starkare truppen och är favoriter i denna matchen.

  • Juventus behöver studsa tillbaka med en seger efter en tyngre period.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Juventus att vinna hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stark CL-form

Det går inte annat än att ifrågasätta Juventus efter deras inledning på säsongen. Juventus hade efter en usel start på Serie A säsongen lyckats vända på säsongen trodde jag med flera. Efter det tre senaste matcherna för Juventus får vi omvärdera den slutsatsen. Juventus har har inte lyckats vinna någon av deras tre senaste matcher. Där de dessutom har förlorat det två senaste möten mot Sassuolo respektive Hellas Verona. Detta är lag Juventus givetvis sett till truppen ska slå. Juventus befinner sig därför återigen i något utav en kris när de tar emot Zenit på hemmaplan. I Champions League har dock formen varit bra och Juventus står på full pott efter tre omgångar. Just nu är det de enda Juventus kan ta med sig in till denna matchen. Här finns det ingenting annat än att Juventus måste studsa tillbaka och vinna.

Zenit åker till Turin revanschsugna efter förlusten senast mot Juventus. Där vår svenska stjärna Dejan Kulusevski stod för matchens enda mål i den 86e minuten. Förlusten var snöplig och Zenit har stått upp bra även mot Chelsea i detta gruppspelet. Även i den gången blev det en knapp 1-0 förlust, Zenit har sett till det inledande omgångarna stått för bra prestationer. Våra svenska representanter i Champions League Malmö slog Zenit med hela 4-0. De står därför efter det inledande omgångar på tre poäng i denna gruppen. Som många på förhand trodde blir det för ryssarna att sikta in sig på tredje platsen i gruppen. 

Finns bara seger

Zenit som har dominerat den inhemska fotbollen de senaste åren gör så även denna säsongen. Där de efter tretton omgångar leder ligan med tjugonio inspelade poäng. Zenit har varit i fin form efter förlusten mot Juventus senast. De har vunnit deras två senaste matcher och Zenit har stått för hela elva mål framåt i dessa matcherna. Inför matchen finns de därför rimligtvis goda chanser för Zenit sett till Juventus form. Likväl tror jag Zenit får det svårt i Turin och på förhand är Juventus favoriter.

För Juventus finns det inget annat än seger i denna matchen, trots deras fina utgångsläge i gruppen måste de bara vinna. Juventus är under en enorm press efter tre raka matcher utan seger och här behöver de studsa tillbaka. Juventus visade också i första mötet mot Zenit att de är det bättre laget och ser man till trupperna ska det inte vara något snack. Zenit är dessutom ett betydligt svårare lag att spela mot på bortaplan, än när nu Juventus tar emot de på hemmaplan. Juventus har inte heller längre något skadeläge att skylla på utan truppen är så gott som nästan utan skador. Jag synar därför en Juventus-seger i matchen trots den tyngre perioden. Här måste de bara vinna och de löser italienarna.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Juventus - Zenit
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.