Erik Norin|1 februari, 2023, 10:31

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Luleå har varken gjort eller släppt in 100 mål den här säsongen.

  • Luleå har släppt in näst minst mål på hemmaplan.

  • Linköping har gjort tredje minst mål på bortaplan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Under 100 i båda kolumnerna

Trots att vi nu spelar den 40 omgången av årets SHL så har Luleå fortfarande inte varken gjort 100 mål eller släppt in 100 mål. Offensiva siffror som ett bottenlag, där man är näst sämst i ligan. Men defensiva siffror som ett topplag där man har den fjärde bästa noteringen och där suveränerna Växjö och Skellefteå samt uppstickaren Timrå är de som släppt in färre mål än Luleå den här säsongen. Än bättre ser dock statistiken ut på hemmaplan där Luleå är det lag som släppt in näst minst mål av samtliga.

Vårt spel löser Luleå minst pengarna tillbaka på  i 27 av de 40 matcher som man spelat och det är en stark backuppsättning under ledning av Erik Gustafsson och Julius Honka som kompletteras med defensiva mycket skickliga backparet Oscar Engsund och Pontus Själin som ligger bakom en stor del av att det är så svårt att göra mål på Luleå. Joel Lassinantti är också en mycket skicklig målvakt som ofta stänger igen. På senare tid har det dock varit andrekeepern Matteus Ward som klivit upp och varit tongivande. Han har stått samtliga av de fyra senaste matcherna, som också inneburit fyra raka segrar och kommer till den här matchen med en fräsch hållen nolla mot Malmö.

Problem med målskyttet på bortaplan

Linköping har under den här säsongen haft stora problem med spelet på bortaplan och har faktiskt bara gjort 42 mål på de 19 bortamatcher som man hittills spelat. Tredje minst i ligan och den informationen kompletterat med Luleås förmåga att vara väldigt täta på hemmaplan är det som får mig att tro på underlinan mest i den här matchen. Tror Linköping inte känner ett behov av att föra spelet heller, utan att de kommer välja en mer defensiv approach in i matchen.

Det är också en match kring det nedre play in-strecket och jag tror även att det öppnar för en mer jämn och tät match där båda lagen inser vikten i att ta poäng här oavsett antalet poäng. Linköping behöver ta en poäng här för att inte se Luleå gå förbi dem i tabellen och det kan vara så att man bevakar en poäng betydligt mer i en sån här typ av match än om man möter ett lag från toppen eller botten av tabellen.

ishockey, shl
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Luleå - Linköping
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.