Ett möte där lagen korsat varandras formkurvor under säsongen. Pittsburgh stod för en medioker start medan Ottawa överraskade många med sin tidigare fartfyllda, målglada hockey. Inför matchen är det ingen tvekan om vart favoritskapet ligger.

Match: Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators (NHL) | Speltips: 1 | Odds: @1.65 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 01:00

Obefintligt bäst före datum

Pittsburgh har varit toppkandidater till Stanley Cup under många år och kommer så vara så länge dem har Crosby och Malkin som kan driva varsin kedja. Två 30+are som fortfarande håller absolut högsta klass i ligan. Ingen av dem har under en hel säsong snittat under 1p/ match, båda snittar i skrivande stund just det. Ledningen i Pittsburgh har lyckats omge dessa två med bra komplimenterande spelare. Malkins kedja är väl känd och har varit densamma sedan Kessel kom från Toronto 2015. Malkin, Kessel och Hörnqvist är inga ungtuppar men bevisar gång efter annan att dem fortfarande hör till dem bästa kedjorna i ligan. Crosby har slutligen hittat en partner i Jake Guentzel som gör sitt tredje år i klubben. I och med sin numera oflyttbara plats bredvid Crosby slår han inom kort sitt tidigare poängbästa.

Problemet i Pittsburgh är att dem tidigt bestämde sig för att göra sig av med Fleury och lita på Murray som då inte prövats i tillräckligt stor utsträckning. Förra året var en besvikelse då han låg precis över 90 i räddningsprocent medan Fleury hade en bounce back säsong i Vegas och var en stor faktor till att dem tog sig till Stanley Cup finalen. Detta gjorde att valet av målvakt sved alltmer för Pittsburgh. Casey DeSmith har fått ta ett större ansvar i år och presterat bättre än Murray, dessa två delar mer eller mindre på förstaspaden för tillfället. Laget har även haft problem på backsidan då stor del av löneutrymmet ligger på deras forwards. Letang har varit den enda toppbacken under Crosby/ Malkin eran sedan Gonchar började dala. Nu gör han en supersäsong, i och med Schultz frånvaro snittar han över 26 minuter/ match och noteras för 42 poäng.

Förlorat den offensiva uppsidan

I början av säsongen kunde man njuta av juniorliknande hockey då Ottawa intog isen, dem var ”go to” laget då det kom till att tippa överspelet då dem sällan bjöd på målfattiga tillställningar. Sevärdhetsgraden på deras matcher var i toppen av samtliga lag i ligan men nu har trenden vänt. Dem har nu bara gjort 4 eller fler mål i 6 av sina 20 senaste matcher och är inte igenkännbara offensivt. Detta har resulterat i att dem nu placerar sig sist i hela ligan och mil ifrån slutspelsplatserna. En besvikelse för fansen och alla med koppling till laget. Nu är frågan om dem omfamnar denna misslyckade säsong och satsar på att få bra chans till förstavalet i draften eller om dem skall försöka pusha för en bättre placering.

Ottawa har under en längre tid haft problem med målvaktsspelet. Craig Anderson har i min mening varit slut länge. Den 37 åriga amerikanen lyckades i fjol sluta på en räddningsprocent under 90%, han spelade den säsongen 58 matcher. Om en målvakt har siffror liknande detta är det bevis på ett dilemma. Då ett lag tvingas ställa en målvakt med den statistiken från start i 58 matcher har dem utan tvivel stora målvaktsbekymmer. För ett par veckor sedan tradade dem till sig Anders Nilsson från Vancouver, han kan möjligen vara lösningen till ett av dem många problemen i klubben. Han har spelat 7 matcher och är över 93% i kassen.

Speltips: Pittsburgh vinner matchen under ordinarie tid

Pittsburgh har i vanlig ordning växlat upp då slutspelet närmar sig. Ottawa däremot går motsatt riktning, värvningen av Nilsson är inte tillräckligt för att vända skutan. En ensidig matchbild väntas. Här kommer några anledningar till varför man bör lägga detta spel:

  • Pittsburgh slog ligans bästa lag senaste hemmamatchen

  • Ottawa har vunnit 1 av sina 20 senaste matcher under ordinarie tid i Pittsburgh

  • Pittsburgh har vunnit 17/20 senaste hemmamatcherna mot Ottawa

  • Pittsburgh har vunnit 11/15 senaste hemmamatcher

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.65 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering blir 3/5 units!

Rygga till 1.65 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.