Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Frölunda behöver segern för att säkra sjundeplatsen.

  • Frölunda skapar mycket chanser men har haft svårt att få in pucken, islossning här?

  • Frölunda slog Växjö senast lagen möttes i Scandinavium.

  • Växjö har inget att spela för och är redan klara seriesegrare.

  • Växjö är inte lika starka på bortaplan som hemmaplan.

Sjundeplatsen värd att behålla

Frölunda har grepp om sjundeplatsen redan i detta nu i SHL, men det finns fortfarande en chans för Färjestad att komma ikapp och förbi om Frölunda förlorar här och Färjestad vinner sina två återstående matcher. Blir man sjua så är det Djurgården som kommer stå för motståndet och för egen del tycker jag att det är drömmotståndet i Play In. Djurgården har gått dåligt de senaste 30 omgångar och under den långa perioden är det bara jumbon HV71 som tagit färre poäng i tabellen. Frölunda har också slagit Växjö på hemmaplan den här säsongen och till det här oddset så måste oddset testas.

Frölunda har också denna säsong väldigt svårt att göra mål, men man har inte svårt att skapa chanser. Nyligen presenterades siffror som visar på expected goals. Där Frölunda har gjort osannolika 38 mål färre än vad statistiken visar att man borde ha gjort. Får man bara lite mer utdelning på chanserna man skapar så kommer fler matcher att vinnas och Frölunda blir då kanske att räkna med på allvar i ett eventuellt slutspel.

Klara seriesegrare

Den stora faktorn som kommer att avgöra utgången den här matchen tror jag handlar om Växjös motivation till den här matchen. Man är redan klara seriesegrare och kommer inte ta en enda liten risk i den här matchen. Alla spelare med minsta känning kommer att vilas och det kommer inte ske någon toppning eller liknande. Troligtvis blir det mer speltid på juniorerna också och Frölunda bör kunna utnyttja detta för att gå segrande här.

Det är också en bortamatch, vilket troligen sänker motivationen än om man skulle spela på hemmaplan. Nu vill man bara att det ska bli slutspel och spelarna vill få lite välbehövlig vila på hemmaplan innan slutspelets intensiva matchande drar igång, med Växjö i pole position. Växjö har också den här säsongen främst varit starka på hemmaplan. På hemmaplan har man flest poäng av alla lag medan man på bortaplan är ligans femte bästa bortalag. Där tvåan Rögle, trean Leksand och fyran Skellefteå alla har bättre poängsnitt.

Speltips.se ger tipset:

Frölunda -0,5 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 1/4 kl 12:00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.