Jonathan Erlandsson|19 oktober, 2022, 12:20

Jag väljer att spela på Hammarby Asian handikapp -1.5 i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hammarby har vittring på guldet, men är fem poäng bakom Häcken och måste vinna.

  • Hammarby har två raka segrar.

  • Sirius tog första vinsten på nio försök i helgen.

  • Hammarby har vunnit fem av de sju senaste hemmamatcherna med mer än ett mål.

  • Sirius har i och med segern i helgen sju poäng ner till negativt kval och är således inte i desperat poängbehov här.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Måste vinna

På Tele2 arena väntas det bli en riktig festtorsdag när guldjagande Hammarby tar emot Sirius i den 27e omgången. Det är Bajens näst sista hemmamatch för säsongen och det mot ett Sirius som man enkelt avfärdade med 3-0 i våras.
Bajen har efter en poängmässigt svagare poängperiod (då man förvisso spelade mot endast storlag och bara spelade in fyra poäng på fem matcher), nu vänt på steken och inkasserat två utklassningssegrar mot Varberg(5-1) och Mjällby(3-0).
Även Sirius fick äntligen vinna i helgen när man gästades av IFK Norrköping(2-1) och i och med den segern har nu Sirius skaffat sig en sjupoängslucka ner till Degerfors på kvalplats och det ser onekligen ut som att det kommer att spelas allsvenskt i Uppsala även nästa år.

Bajens seger i helgen innebar att söderbröderna numera är nummer två i Allsvenskan och även om avståndet upp till Häcken ligger på fem poäng, så måste man konstatera att Bajen har ett avsevärt enklare slutprogram, då Häcken bara har storlag och Bajen har botten- eller mittengäng kvar att möta på bortaplan och ett Kalmar som trivs bäst på gräs hemma på konstgräset.
Dessutom pekar formkurvan uppåt nu för Bajen och i de två senaste matchernas överkörningar mot Varberg och Mjällby har vi fått se flera av stjärnorna briljera. I offensiven ser Nahir Besara, Darijan Bojanic, Gustav Ludwigsson och Joel Nilsson alla ut att ha hittat toppformen. Defensivt har det varit väldigt stabilt under en längre tid och både spetsen och bredden finns där. Sparkapital finns även i sommarens stjärnvärvning av den norska anfallaren Veton Berisha som haft en måltorka efter pangstarten med sina fyra mål på de fyra första starterna i Bajen.

Väger lätt här

När Sirius välkomnade Bajen på Studenternas i våras blev man rejält utspelade och 0-3 förlusten kunde ha blivit värre.
Även förra säsongen hade man det jobbigt mot Bajen och förlorade båda mötena med uddamålet gånger två, men då mot ett Bajen som inte är lika vassa som i år.
Hösten har varit väldigt tung för upplänningarna och man hade inte vunnit en enda match fr.o.m. 7e Augusti fram till i lördags då man tvålade dit Norrköping hemma på studenternas och förmodligen säkrade kontraktet.
Sirius är ett lag som definitivt trivs bästa på hemmaplan där man vinner lika ofta som man förlorar, men på resande fot har man det oftast svårare och har endast vunnit två bortamatcher. Förvisso har det blivit en del kryss(5 stycken), men när man väl mött de större lagen har försvarsspelet haft det jobbigare och av de sex bortaförlusterna har hela fem av dem förlorats med mer än ett mål och i den sjätte släppte man in fyra mål i 3-4 förlusten borta mot Häcken.
Sirius reser ned till huvudstaden med nästan fulltalig trupp då endast David Mitov Nilsson går skadad.

Hammarby som är ett av seriens bästa hemmalag och har vunnit tre av de fyra senaste på egen matta är bättre på alla positioner. Även motivationsfaktorn borde vara högre hos hemmalaget som spelar för guldet och förmodligen behöver vinna samtliga återstående matcher för att ha chans att bli mästare.
Även det faktum att sju av Bajens åtta hemmasegrar den här säsongen vunnits med minst tvåmålsmarginal visar att det brukar rinna på när Bajen väl vinner.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:00
Hammarby - Sirius
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.