Daniel Jacobsson|19 mars, 2024, 10:58

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • PSG har 19 raka matcher utan förlust.

  • Skadeläget oroar i Häcken.

  • PSG är mitt uppe i säsongen.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här tar det slut

Häcken har precis sparkat igång säsongen med cupspelet i Sverige. Mer än så har man inte startat igång ännu och det är givetvis så att försäsongen sitter i benen fortfarande och att formen inte är där den var innan uppehållet. Det här trots att Mak Lind och Häcken säkerligen inte haft överdrivet lång vila för att hålla igång benen och spelet. Vi börjar med att säga såhär, Häcken har gjort en fantastisk säsong i Champions League med det övertygande gruppspelet mot bland annat Real Madrid, Paris FC och självaste Chelsea. Det är väldigt starkt att ta sig vidare från den tuffa gruppen.

Nu ställs man inför ett väldigt tufft test här i kvartsfinalen. PSG är ett ytterligare steg upp i och med förutsättningarna. Frankrikes främsta lag har 19 raka matcher utan förlust och där dessutom mitt i säsong. Det skall också strykas under att Häcken tappat sin stjärna Elin Rubensson under vintern och dessutom har fortsatta problem med skador. Konstgräset i tanken, men här får man det väldigt tufft.

Högform

Paris Saint-Germain kliver in på Bravida Arena med 19 raka segrar och en dagsform som skriker övertygande. Ser man till lagets senaste resultat är det smått skrattretande med 5-0, 4-0, 5-0 och 4-0. Hur bra är egentligen den franska ligan? Vi jämför till exempel med Paris FC, som Häcken mötte i gruppspelet, och där vann PSG med 2-1 på bortaplan under den här säsongen. Man är numret större helt enkelt och det hade varit konstigt om den större klubben inte vore det. All kredd till den mindre klubben i Paris dock.

Paris dagsform, mitt under säsong och att Häcken inte kommer med samma ställningar som under gruppspelet. Det kommer bli avgörande och svenska lag går tyvärr bet på den här typen av grejer när säsongen är lagd som den är i Sverige. PSG är numret vassare och har dessutom fler formstarka spelare i tex Tabitha Chawinga, Onema Geyoro, Élisa de Almeida och Marie-Antoinette Katoto. Det här är spelare som verkligen sticker ut och kommer troligtvis avgöra det här mötet.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Häcken - PSG
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.