Match: Helsingborg-Kalmar (Allsvenskan) | Speltips: BLGM | Odds: 1,60 | Spelstopp: 15:59 | Spelbolag: Bethard

Lördag och spelutbudet är äntligen på topp, Allsvenskan, Superettan, Premier League, Championship, Ligue 1, Serie A och massa mer. Det finns många fina spel men jag har hittat ett par spel idag som jag anser extra spelvärda, ett av dessa spel är på Helsingborg-Kalmar.

Helsingborg är efter en lite bättre period åter i samma form som i början av säsongen och det är inte många poäng man tar just nu. Man ligger nu ända nere på en kvalplats till Superettan på sina 19 poäng, vinner man däremot idag klättrar man flera placeringar. Matchen idag är alltså av högsta vikt för framtiden, vid förlust kan lagen före dra ifrån men vid en vinst så kommer man istället på säkrare mark. Trots att man ofta förlorar så är det rätt ofta inte så mycket som skiljer, det såg vi inte minst i förlusterna mot AIK (2-1) och Gefle (2-3). Nu har man faktiskt chans att knipa tre poäng i eftermiddag men då gäller det att man tar vara på chansen och steppar upp några steg.

Kalmar befinner sig i en liknande situation även om man ligger tre placeringar före Helsingborg, det ska dock tilläggas att det endast är tre poäng som skiljer lagen åt. Kalmar gör en av sina sämre säsonger på flera år och trots att man inför säsongen värvade bra så får man det inte att stämma. Nu på slutet har det dock gått bättre, man har exempelvis spelat två oavgjorda matcher mot Malmö, en oavgjord mot AIK och slagit Djurgården. Det visar ändå på att laget har kvalité och potential när man kan ta poäng i tre matcher mot två topplag.

Det som är anmärkningsvärt här är att båda lagen ofta inte har några större problem att göra mål men försvaret läcker ofta. Kalmar har t.ex spelat sju raka matcher nu där man både gjort och släppt in mål. Det är inte likadant för Djurgården men nästintill, många av årets matcher har slutat med att man både gjort och släppt in mål, framförallt nu på slutet. På de tre senaste matcherna för laget har man släppt in sex mål och gjort fyra framåt. Jag tror den här trenden fortsätter för båda lagen idag och därför testar jag BLGM till 1,60x pengarna på Bethard.