Axel Olsson|20 november, 2023, 12:22

Jag väljer att spela på X2 i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Wales är väldigt pressade. Måste vinna för att ha en chans på topp 2.

  • Turkiet verkar vara på spelhumör trots den säkrade EM-biljetten. Vann mot Tyskland nyligen.

  • Turkiet har imponerat i kvalet. Tagit poäng i sex av deras sju matcher.

  • Wales måste satsa framåt men deras styrka ligger inte i offensiven.

Pressat läge

Wales har fortfarande en chans att nå EM genom det här kvalspelet. Det räcker dock inte att de vinner sin tuffa match mot ettan Turkiet, utan Kroatien måste även tappa poäng mot Armenien. Eftersom Wales har vunnit deras inbördes möten mot Kroatien går de förstnämnda vidare ifall de hamnar på samma poäng. Wales har dock en väldigt tuff uppgift på egen hand, nämligen att besegra ett formstarkt Turkiet.

Wales måste trycka på framåt och deras styrka ligger inte i offensiven, därför blir vi tveksamma till om Wales lyckas lösa detta. Det är vida känt att deras främsta styrka ligger i den defensiva balansen, ännu mer tydligt sedan Bale lade skorna på hyllan. De saknar en riktig spets i sista tredjedelen och det hade behövts i ett sådant här avgörande tillfälle. Det ser dock ut som att Wales har en andra chans i Nations League-playoff, vilket är skönt för dem att veta. Vi tycker att Wales är satta som en alldeles för stor favorit inför den sista omgången, även fast Turkiet är klara för EM.

Formstarka gäster

Turkiet har redan säkrat sin EM-biljett genom ett imponerande kvalspel. Det är den främsta anledningen till varför Wales är så pass stora favoriter inför den sista omgången, men vi är inte säkra på att motivationsfaktorn blir avgörande. Turkiet verkar vara på ett väldigt spelhumör trots att avancemanget redan är säkrat. För några dagar sedan ställdes de mot Tyskland i en träningslandskamp och bjöd verkligen upp till spel.

Turkiet stod för en riktigt stark insats när de lyckades att vända ett tidigt underläge till en 2-3 seger. De var riktigt effektiva i offensiven och bygger alltså vidare på den fina kvalformen. Gästerna står på tre raka segrar och två av dem har varit mot tufft motstånd som Tyskland och Kroatien. De har ingen press på sig under tisdagen och ibland kan det vara till en stor fördel, särskilt när spelarna är i form och vågar att spela med en högre risk. Vi tror inte att de lägger sig platta mot Wales.

fotboll, EM kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Wales - Turkiet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.