Speltips:

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Båda lagen gör mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/12 kl 10.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i fem raka matcher lagen emellan.

  • Spelet har suttit i elva av Aston Villas 15 senaste matcher.

  • Spelet har suttit i elva av Southamptons 14 senaste matcher.

  • Slaget om att slippa nedflyttningsplats. Förloraren hamnar på den platsen.
  • Lagen har fjärde respektive femte högst målsnitt i ligan.

Väntad seger i cupen

Det var ju som upplagt för storseger i cupen för några dagar sedan. Det blev självklart också ett faktum, för Liverpool ställde nämligen upp med tämligen obeprövade reserver i matchen och Aston Villa kunde enkelt städa av med 5-0. Ett avancemang i cupen blev något av en tröst. Möjligen kan det också bli någon form av moralisk boost. För dessförinnan såg det inte alls bra ut för Villa. En enda seger på sju matcher var under all kritik och den statistiken kvarstår de facto i ligan, men den senaste segern bröt trots allt den allmänt negativa sviten. Ett tag såg det däremot bättre ut för detta alg. I slutet av september och fortsatt in i oktober hade man en fin period, där man både plockade poäng och spelade ganska bra. De negativa resultaten har nu gjort att man huserar långt ner i tabellen och snuddar på en nedflyttningsplats. Aston Villa ligger nämligen på 17:e plats i tabellen, med lika många poäng som laget på nedflyttningsplats. Totalt har det blivit fyra vinster, tre oavgjorda och tio förluster.

Nej, resultaten går inte alltid vägen. Men mål lyckas man göra och ett spel på att båda lagen gör mål sätter man ofta. Spelet sitter nämligen i elva av Aston Villas 15 senaste matcher. Dessutom snittar Aston Villa 3,1 totala mål per match, vilket gör att man hamnar på femteplats i det avseendet. Mål är därmed inte sällsynt när detta lag spelar. Lägg därtill att detta är en match som Aston Villa inte får förlora. För då hamnar man på nedflyttningsplats. Man kommer att gå för segern! Jack Grealish kan mycket väl lösa minst ett mål för Villa – han är nämligen i fin form!

Till denna match för Aston Villa klara sig utan Steer, David och Mings.

En sprakande tillställning här senast

I Birmingham-trakterna lyckades man verkligen komma hit och skapa stämning. På gott och ont egentligen. Totalt blev det hela sex mål i matchen och Southampton var de som gjorde de flesta. Resultatet blev 2-4 och gästerna kunde med glädje lämna matchen. Från de glädjescenerna till tragiska sådana från dagens fotboll. Southampton har inte riktigt briljerat denna säsong och det präglar mer eller mindre tabellplaceringen man ligger på i dagsläget. Dessutom har gästerna bara plockat poäng i tre av de tolv senaste matcherna, resterande har slutat med torsk. Däribland hittar vi den där oförglömliga, vedervärdiga förlusten hemma mot Leicester på hemmaplan. Där blev det nämligen en förlust med hela 9-0, och förnedring är en underdrift att säga om den tillställningen. Southampton är faktiskt laget som ligger på nedflyttningsplatsen precis under Aston Villa och innehar alltså 18:e-platsen. Deras matcher har slutat precis som Villas, det vill säga fyra vinster, tre kryss och tio förluster.

I likhet med sin motståndare under lördagen är Southampton också ett lag som tenderar att bjuda på mål. Detta lag har nämligen ett något högre (!) totalt målsnitt. De hamnar på 3,2 mål per match. Dessutom sitter ett spel på att båda lagen gör mål i elva av Southamptons 14 senaste matcher. Och ovan nämndes att det blev hela sex mål i den senaste matchen lagen emellan. Faktum är att spelet båda lagen gör mål har suttit i fem raka matcher lagen emellan. Danny Ings är en spelare att hålla koll på, börjar nämligen hitta sig själv – och nätet!

Gästerna saknar Valery, Boufal och Djenepo.

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 20/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.