Säsongens sista derby i grundserien mellan Skellefteå och Luleå är torsdagens höjdpunkt i hockeyväg. Hittills fördel Skellefteå som vunnit två av tre matcher och där poängfördelningen är 5-4 i SAIK:s favör. Här tror jag dock Luleå tar chansen fullt ut att försöka nå serieledningen.

Match: Skellefteå – Luleå (SHL) | Speltips: X2 | Odds: @1.65 | Units: 2/5 | Spelbolag: NordicBet | Spelstopp: 19:00

Tufft veckoslut bakom sig

Skellefteå inledde förra veckan med en stark seger på bortaplan mot HV71. Avslutningen på veckan blev dock inte alls vad man tänkt sig när man först tappade ledning 3-0 till förlust i förlängning mot Mora på hemmaplan och sedan åkte på en rejäl stjärnsmäll mot Frölunda som vann med hela 7-1 i Scandinavium. Tveksam form på Skellefteå helt enkelt och där hittar jag värde i dubbelchansen i bortalagets favör här.

En annan faktor som jag tycker spelar in och anser som viktig för dubbelchansens värde är att båda lagen är benägna att spela oavgjort och att det också historiskt sett varit väldigt jämnt lagen emellan. Luleå och Skellefteå har 13 respektive 12 matcher som gått till förlängning den här säsongen. Bara Brynäs (13), Mora (12) och Frölunda (12) spelar i samma liga vad gäller denna statistik. Ser vi dessutom till mötena lagen emellan denna säsong har ett möte redan gått till förlängning och ett möte slutat med uddamålsförlust. Räkna med en jämn match och varför inte till fördel Luleå?

Kan ta över serieledningen

Luleå är tillsammans med Färjestad de lagen som lämnat det stora getingboet där nästan samtliga lag ligger på nästan samma poäng. Lagen har nu fem poäng ner till Frölunda på plats tre och ytterligare tre poäng till ner till fjärdeplacerade Djurgården. Luleå är ett starkare och mer stabilt lag än Skellefteå den här säsongen och jag hoppas det ska visa sig i den här matchen. Formmässigt är Luleå i slag. Laget har fyra raka segrar och man har visat styrka där tre av segrarna faktiskt är med uddamålet eller efter förlängning.

Vårt spel löser Luleå i hela 31 av 42 matcher den här säsongen. Endast elva matcher har man kammat noll i och det är nog mitt största argument till varför dubbelchansen ger så stort värde. Det räcker ju faktiskt att matchen slutar oavgjort, Luleå kan förlora i förlängning och vi kommer ändå rätta grönt.

Spelarmässigt så imponerar också Luleås bredd offensivt på mig den här säsongen. Man har i stort sett fyra kedjor som bara kör offensivt och skapar lägen i varje byte. Niklas Olausson, Robin Kovacs och Jack Connolly är framträdande och medan Skellefteå har otrolig spets i form av Oscar Möller och Joakim Lindström så känns Luleås bredd som ett vinstrecept den här säsongen. Man delar nämligen samma bredd med Färjestad och det är nu dessa två lag som ser ut att göra upp om seriesegern.

Speltips: X2

Luleå är ett starkare och mer stabilt lag än Skellefteå den här säsongen och har häng på eventuell serieledning i den här matchen. Lägg till en morot att vinna den interna kampen mot rivalen Skellefteå och jag tror på en hockeyfest under torsdagskvällen! X2 spelas och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Luleå ligger elva poäng före Skellefteå och är ett mer stabilt lag med bättre bredd.

  • Luleå löser spelet i 31 av 42 matcher den här säsongen.

  • Luleå och Skellefteå är båda lag som ofta spelar oavgjort.

  • Luleå har fyra raka segrar.

  • Skellefteå har två raka förluster. Man tappade 3-0 till förlust 3-4 mot Mora och åkte på knockout mot Frölunda med hela 7-1 senast.

NordicBet ger oss 1.65 för spelet. Jag investerar 2/5 units!

Rygga till 1.65 hos NordicBet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.