Daniel Jacobsson|20 mars, 2024, 10:53

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • JDT har varit väldigt tydlig med att vi kan förvänta oss ett framåtlutat och mer offensivt Sverige.

  • Ett framåtlutat och nytt Sverige kan få problem med defensiven såhär tidigt in i JDT-eran.

  • Portugal har som vanligt ett väldigt slagkraftigt landslag.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spelar för en tröja

Portugal leds av Roberto Martinez och landslaget förbereder sig för EM i Tyskland i sommar. Den här samlingen möter man Sverige under torsdagen för att sedan resa till Slovenien i veckan som kommer. Truppen som tagits ut är bred, väldigt bred för att vara exakt, och inför mötet i Lissabon under torsdagskvällen vilas bland annat Cristiano Ronaldo, Joao Felix, Joao Cancelo med flera. Med det sagt, så finns det mängder med spelare kvar i den här breda och mycket kvalitetsrika truppen som mer än gärna kliver fram och slåss om en ordinarie plats. Nu startar ju ändå resan mot EM.

Det kryllar av världsklass i den här truppen. Trots att laget ställer över flera spelare i samlingens första träningslandskamp så finns det mängder av ordinarie spelare kvar. Om Sverige nu skall bli ett offensivare landslag och skall börja i den änden redan här så kan det straffa sig bakåt. Portugal med Bruno Fernandes, Rafael Leao och Goncalo Ramos har alla förutsättningar att straffa det ”nya” Sverige här. Överspelet är lysande inför JDT:s första landskamp.

Jon Dahl Tomasson

Inför Jon Dahl Tomassons första landskamp med Sverige har allting handlat om att man skall bli ett roligare landslag. Publiken skall dras med och tycka om den fotbollen som spelas. Om man har följt Tomassons tränarkarriär vet man om hur hans spelfilosofi är. I Blackburn svängde det kraftigt och det lär det nog göra i Sverige till en början också. Uttrycken från presskonferenserna handlar om att Sverige skall bli mer framåtlutat och offensivt. Det är självklart något som lockar som en svensk supporter, men det lär ju ta en tid innan allting sitter. Framförallt lär det bli väldigt tufft att träffa rätt redan här och nu mot Portugal.

Min uppgift är att skapa en nationell identitet. Ett offensivt spelsätt, sa Tomasson under sin första presskonferens.

Under veckan har Jon Dahl Tomasson gått igenom sin önskan om spelsätt. Spelarna har fått ta del av vad som väntar härnäst och redan under torsdagskvällen lär vi få ett smakprov på vad detta är. Det kommer såklart inte sitta till punkt och pricka redan här. Skulle man inte ha koll på den defensiva biten kan det bli blodigt. Det är trots allt ett av världens främsta landslag som står på andra sidan. Men, i och med JDT:s uttalanden och hur träningarna varit upplagda, så är det här ett möte där det kan bli en hel del mål. För er som vill få upp oddset ytterligare och tror på Gyökeres, Isak, Kulusevski och Elanga framåt är BLGM-alternativet att lägga till.

fotboll, landskamp
|
units: 4/5 - spelstopp: 20:45
Portugal - Sverige
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.