Vi riktar blickarna mot Gävle under lördagen där bortalaget Färjestad kommer från säsongens första seger i hemmamatchen mot Växjö under torsdagen. Färjestads lag är bra och segerchanserna ska vara goda även här.

Match: Brynäs – Färjestad (SHL) | Speltips: X2 | Odds: @1.63 | Units: 2/5 | Spelstopp: 15:15

Rygga till 1.63 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Att räkna med den här säsongen

Brynäs tokimponerade på många i premiären när regerande mästaren Frölunda brottades ner med hela 5-2. Dock förlust i omgång två mot Linköping och när man nu som sista lag den här säsongen kliver in i egna hemmaborgen tycker jag det finns skäl att tvivla lite på Brynäs. Det är ingen lätt premiär man har framför sig och dessutom möter man nu ett Färjestad som fått lite lugn i truppen efter segern mot Växjö. Brynäs tappade dessutom ledningen mot Linköping och självförtroendet man red på från första omgången har fått en liten turn.

Brynäs har dock förstärkt på ett imponerande sätt och värvat in en hel förstakedja i form av Anton Rödin, Greg Scott och Jadon Descheneau. Starka spelare alla tre och offensivt har man nu en helt annan spets än föregående säsong. Backsidan ser istället lite svagare ut och man ställs här mot en offensiv med mycket bredd och spets. Förra säsongen hade man också stora problem med just Färjestad och lyckades endast vinna en match, dock inte efter full tid. Färjestad kommer spela på samma sätt i och med att Johan Pennerborn är kvar på tränarposten och jag tror Brynäs får svårt att ta tre poäng i den här hemmapremiären.

Seger senast ger viktigt andrum

I början av säsongen handlar så otroligt mycket om att lyckas vinna sin första match. För ett favorittippat Färjestad inleddes säsongen med två tunga förluster mot Örebro och Skellefteå. Segern hemma mot Växjö senast betyder därför extra mycket och ger laget från Karlstad ett andrum som jag absolut inte tycker ska underskattas. Man är inte favoriter i den här matchen och jag tror därför att pressen sänks lite, vilket mycket väl kan betyda att man tar med sig mer än bara en poäng hem från Gävle under lördagskvällen. Förra säsongen vann man tre av fyra möten och löste dessutom spelet i båda bortamatcherna mot Brynäs.

Rent spelarmässigt så finns också extra spets i form av duon Michael Lindqvist och Johan Ryno. Som båda fick göra mål mot Växjö. Båda återfinns i en powerplayuppställning som jag tror kommer summeras som seriens mest effektiva när säsongen summeras. Lindqvist är en sniper av högsta klass och det kan mycket väl vara han som avgör den här matchen. Det som heller inte ska underskattas är att man utöver Lindqvist och Ryno även har spelare som Ville Leskinen, Linus Johansson och Victor Ejdsell i truppen.

Speltips: X2

Jag tror Färjestad tar med sig minst en poäng från lördagens möte med Brynäs. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Färjestad fick vinna mot Växjö och har nu lite andrum och mindre press, vilket blir viktigt.

  • Färjestad hade lätt för Brynäs förra säsongen.

  • Färjestad löste spelet i båda bortamatcherna mot Brynäs förra säsongen.

  • Färjestad har både stark spets och stor bredd på forwardssidan.

  • Brynäs tappade ledning till förlust mot Linköping i senaste matchen.

Högst odds hittade jag 19/9 kl 14:00 hos Betsson som ger 1.63. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.63 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.