Erik Norin|21 mars, 2024, 09:36

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Frölunda löser spelet i åtta av sina senaste tio hemmamatcher.

  • Båda lagen har spetsspelare i bra form.

  • Finns ett litet frågetecken på Leksands målvaktssida.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Målglada på hemmaplan

Frölunda har varit mycket hemmastarka i Scandinavium den här säsongen och var det laget som på hemmaplan gjorde näst flest mål under hela säsongen med ett snitt på över tre mål per match inför hemmafansen. Nu ställs man inte alls mot något superförsvar utan här finns absolut alla möjligheter att följa upp det. Spelet löser man i åtta av de tio senaste hemmamatcherna och man avlutade också serien med två målrika matcher mot topplagen Skellefteå och Färjestad, där man på ett bra sätt tog sig igenom motståndarnas försvar.

I form har Malte Strömwall varit. En av seriens absolut bästa forwards senaste tiden och en viktig spetsspelare för Frölunda som efter en lite halvknackig säsong har kommit igång på allvar och bidrar över hela isen. Tror Frölunda också hittar styrka i att man har fler segrar än Leksand inbördes mot varandra den här säsongen och man vill komma ut väldigt starka i den här matchen för att sätta prägel på matchserien.

Eventuellt frågetecken på målvaktssidan

Att Leksand kommer göra mål råder det inget tvivel om förutsatt att spetsspelarna kommer ut och levererar här. Max Veronneau, Peter Cehlarik, Marek Hrivik och Lucas Elvenes är sina bästa stunder i mina ögon seriens mest spetsiga forwardssida och är de i form finns det mycket få försvar i den här ligan som stoppar dem. Försvarsmässigt finns inte riktigt samma spets. Anton Lindholm, som är en spetsback omgärdas av flyttrykten och frågan är om han kommer ut så stark som han behöver här.

Ett litet frågetecken finns också på målvaktssidan. Filip Larsson har varit en av ligans bästa målvakter i grundserien men han saknar rutin från den här typen av matcher och är ett frågetecken innan han visat att det inte rör honom i ryggen. Alternativet är Mantas Armalis som inte alls kommit upp i samma nivå den här säsongen som han gjorde föregående säsong där han höll absoluta toppklass. Leksand vinner mer på en matchserie där offensiven får glänsa och jag tror man vill gå framåt när lägen ges.

ishockey, shl
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Frölunda - Leksand
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.