Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Under omstarts-omgången gick sex av nio matcher över linan.

  • Hertha vann senast, 0-3 borta mot Hoffenheim visar på styrka.

  • Spelet sitter i 20 av 26 möten för Hertha den här säsongen.

  • Spelet sitter i 14 av Union Berlins 26 matcher den här säsongen.

  • Två lag som vill vinna mot sin största rival, kan mycket väl bli målrikt.

Favoriter

Värdet i Hertha Berlin i det här derbyt är bra. Men vi siktar istället in oss på målen, där vi klickar asianspelet över 2.0 – vilket innebär att vi går med vinst vid tre mål i matchen, får pengarna tillbaka vid exakt två mål. Spelet sitter i hög majoritet av hemmalagets matcher den här säsongen och jag räknar med att vi får se två lag som är väldigt hungriga på segern i detta derby.

Högt snitt på överspelet i första omgången efter omstarten. Flera matcher gick över, så även Herthas match. Man besegrade övertygande Hoffenheim på bortaplan, vilket verkligen imponerar. Nu väntar derbyt, och med självförtroende samt en push i ryggen kan man gå segrande ur det här också. Jag håller laget som favoriter, och tror att hemmalaget kan vara till stor grund för spelet.

Andersson förtjänar startplats

Svenske Sebastian Andersson har haft en lysande säsong i Bundesliga, men när omstarten var här befann sig anfallaren på bänken. Han hoppade in i matchen, i mötet mot Bayern München som slutade med förlust. Nu förväntas svensken starta i derbyt mot Hertha, vilket han förtjänar. Kan det kanske vara så att vi har en svensk som hjälper oss med det här spelet? Ingenting är omöjligt, då Andersson precis som Quaison har öst in mål under Bundesliga-säsongen.

Union Berlin har annars varit ett lite målsnålare lag, när det kommer till statistiken med överspel i matcherna. Jag har dock en stark känsla av att man kan utmana hemmalaget här, och stå för minst ett mål i matchen. Derbyn brukar bli tighta, men här väntar jag mig en målrik, eller iallafall chansrik match. Över 2.0 asian sitter vi väldigt gott med!

Speltips.se ger tipset:

Över 2.0 asian hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 21/5 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.