Under lördagen gästar storklubben Roma den lilla staden Frosinone i jakt på en trepoängare. Det är botten mot toppen som drabbas samman på Stadio Benito Stirpe, ett möte som Roma dominerat under åren. Vi tror på bortasegern!

Match:Frosinone-Roma(Serie A) | Speltips: Roma vinner | Odds: @1.50 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:30

Ligans sämsta hemmalag

Frosinone tillhörde Serie B ifjol, men laget stod för en fin säsong som gjorde att klubben slutade på en tredjeplats. En placering som betydde kval till Serie A, Frosinone gjorde vad som krävdes och vann över Palermo i kvalfinalen med 2-3. I årets ligaspel har laget verkligen fått känna på den stora nivåskillnaden mellan de två ligorna. Frosinone hittas i skrivande stund på en nittonde plats i tabellen, alltså näst sist med endast Chievo bakom sig.

Frosinone har överraskande nog varit bättre på resande fot än hemma på Stadio Benito Stirpe. Laget har endast tagit fem poäng på elva ligamatcher i hemmaborgen den här säsongen, vilket gör Frosinone till ligans sämste hemma lag än så länge. Tabelljumbon Chievo har alltså tagit fler poäng på hemmaplan, nämligen sju stycken. På deras fyra senaste hemmamatcher har laget förlorat tre och spelat lika en. Totalt har det alltså blivit tre vinster, sju oavgjorda och 14 förluster, därmed behöver nykomlingen lyfta sig rejält ifall man ska klara av att säkra Serie A-kontraktet, just nu ser det oerhört mörkt ut för småstadsklubben.

Solklara favoriter

Det går betydligt bättre för storklubben Roma. De placerar sig femma i tabellen med 41 poäng, en placering som betyder Europa League spel. Milan hittas tätt framför med endast en poäng mer, en vinst för Roma imorgn skulle kunna betyda att laget går förbi Milan ifall de rödsvarta tappar poäng mot Empoli. Roma har rest sig igen efter den makalösa 7-1 förlusten mot Fiorentina i Coppa Italia. Laget har efter den matchen vunnit tre och spelat lika en. Roma har alltså tre raka vinster där en av dem var i Champions League åttondelen, italienarna slog Fc Porto på hemmaplan efter två mål av den unga Nicolo Zaniolo. Ett andra möte i Portugal väntar i början av mars.

Roma ställs alltså mot Frosinone under morgondagen, ett motstånd som storklubben trivs med. Roma har vunnit tre raka inbördes möten mellan de två lagen. Det har slutat i 4-0, 3-1 och 0-2 till Romas favör samtliga matcher. Därmed förväntas Roma åka hem från Frosinone med trepoäng i bagaget. Med Frosinones svaga hemmafacit blir Giallorossi en svår nöt att knäcka. Roma har Rick Karsdorp och Patrik Schick på skadelistan, även turken Cengiz Under men han är tillbaka i träning men fortsatt osäker inför lördagens match. Jag tror stark på att de solklara favoriterna Roma tar hem segern!

Speltips: Roma vinner

Jag väljer att spela den raka tvåan. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Roma har vunnit samtliga tre inbördes möten.

  • Frosinone är ligans sämsta hemmalag, endast tagit fem poäng i hemmaborgen den här säsongen.

  • Roma har vunnit sina tre senaste matcher.

  • Klasskillnad mellan de två lagen, Frosinone näst sist i tabellen och Roma på en femteplacering.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.50 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.