Coupe de France står på schemat igen under torsdagen. Vi riktar blickarna mot Stade de la Licorne där Amiens tar emot storklubben Lyon i en sextondelsfinal. Vi väljer sida!

Match: Amiens-Lyon (Coupe de France) | Speltips: 2 | Odds: @1.72 | Units: 3/5 | Spelbolag: Betway | Spelstopp: 21:00

Tuff uppgift väntar

Hemmalaget Amiens klättrade upp till Ligue 1 inför säsong 2017/2018 tillsammans med Strasbourg. Nivå skillnaden mellan första och andra divsionen är markant, men det visade sig att Amiens klarade denna utmaning på ett strålande vis. Första säsongen slutade med totalt 45 poäng vilket gav klubben en stark trettonde placering. Nu är laget inne på sin andra runda i Frankrikes finrum, men den här säsongen har inte gått lika starkt hittills. Efter drygt halva säsongen hittas Amiens på 17onde plats, med endast en poäng ner till kval till Ligue 2. Det har blivit fem vinster, tre oavgjorda och tretton förluster i ligan än så länge.

Men i Coupe De France har laget tagit sig till en sextondelsfinal, ett steg längre än vad de åstadkom i cupen ifjol. Då blev det en 6-0 förlust mot Ligue 2-laget Sochaux i omgången innan. Men det är ingen lätt uppgift som väntar för Amiens i sextondelsfinalen, laget lottades nämligen mot storklubben Lyon. En motståndare hemmalaget har haft problem med i tidigare möten. De två lagen har mötts fyra gånger och Lyon har vunnit samtliga fyra inbördes mötena.

Talangfullt bortalag

Storklubben Lyon har haft ett intensivt schema på sistone. Klubben är involverad i flera olika tävlingssammanhang, allt från ligan, franska cupen till matcher i Champions League. Lyon gick obesegrade igenom sin grupp i CL och avancera därmed till slutspelet. Visserligen tog den franska klubben endast en vinst och hela fem oavgjorda, men det räckte för att knipa åt sig andraplatsen i grupp F. Men Lyon åkte på en rejäl nitlott när det kommer till motståndet i första slutspelsmatchen, laget lottades emot självaste FC Barcelona.

I ligan hänger Olympique Lyonnais med i toppstriden. Laget har endast PSG och Lille framför sig och placerar sig därmed på en CL-kvalplats. Lyon har alltså tagit dubbelt så många poäng som deras motståndare Amiens har gjort i ligan. Lyon har visat sig starka flera gånger den här säsongen, inte minst när det slog Manchester City med 2-1 i Champions League-gruppspelet. Laget är väldigt välorganiserat och innehåller spelare med grymma egenskaper i offensiven, Depay och Fekir är två vitala spelare när det kommer till målproduktionen. Mittfältet styrs av Aouar och Ndombele, två unga talanger som besitter enormt mycket potential och har dragit på sig massvis med intresse ifrån flera olika storklubbar. Det är alltså en ung spelartrupp med makalöst mycket talang och potential. Lyon och Amiens ställs även mot varandra i helgen men det mötet är i Ligue 1, först ska Coupe de France avgöras!

Speltips: Lyon vinner matchen.

Jag väljer att spela den raka tvåan. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lyon har vunnit alla fyra inbördes möten.

  • Lyon dubblerar Amiens antal poäng i ligaspelet. Lyon 37 poäng, Amiens 18 poäng.

  • Lyon besitter en stark trupp med spelare som bl a Depay, Fekir, Ndombele och Aouar.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.61. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.72 hos Betway

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.