Nya SHL-matcher under torsdagen och blickarna riktas mot Dalarna där vi skickar in maxinsats.

Match: Mora – Timrå (SHL) | Speltips: Mora ML | Odds: @1.62 | Units: 5/5 | Spelbolag: Snabbare | Spelstopp: 19:00

Ruskig form

Mora har gått från att spela dålig hockey och knappt vinna matcher till att på slutet spela riktigt underhållande ishockey och också gå vinnande ur flertalet matcher. Mycket handlar om att man fått tillbaka spelare från skador och att spelarna börjat tävla om platserna på träning och således höjt nivån både på träning och på match. Fyra segrar på de fem senaste matcherna vittnar om formen och nu har man chansen att dra ifrån Örebro ännu mer kring nedre strecket om närkingarna förlorar under onsdagen. Den här säsongen har man vunnit 11 av 18 matcher på hemmaplan och anledningen till att moneyline spelas är det otroliga mervärdet det ger till spelet. Mora har nämligen tagit sex av sina elva segrar efter förlängning.

Truppmässigt är det framförallt en kedja som sticker ut de senaste matcherna. I slutet av december anslöt den gigantiske tjecken Matej Stransky och han tillför mycket till en förstakedja med Spencer Abbott och Andrew Rowe. Stransky drar på sig markering och är tung att möta vilket ger Rowe och Abbott mer yta att producera i offensiva led, båda i nuläget på topp tio i poängligan. Längst bak står Janne Juvonen som varit ett monster senaste tiden och som räddade laget i den senaste matchen mot just bottenkonkurrenten Örebro. Då vann Mora, i förlängning såklart.

Sist i serien, sist i bortatabellen

Timrå har på senare tid haft otroligt svårt för att vinna hockeymatcher och nu börjar goda råd bli dyra om inte tåget ska gå i jakten på säker mark i bottenstriden. På bortaplan har man varit helt bedrövliga den här säsongen och har endast tagit nio poäng på 17 matcher på resande fot. 14 förluster av 17 möjliga säger en del om hur man spelar utan egna fansen i ryggen. Också tre raka förluster i ryggen där två dessutom kommit på hemmaplan, något som stukar självförtroendet rejält för laget från Medelpad.

Spelarmässigt så saknar man dessutom lagets överlägset bäste spelare den här säsongen Anton Wedin, en spelare som vunnit vissa matcher på egen hand för Timrå och som är ett avbräck utan dess like. Backsidan har jag kritiserad i tidigare rekar men måste nu kritiseras på allvar. Flest insläppta mål i hela ligan, 109 stycken. Men ser man till de fem senaste matcherna så har man släppt in minst tre mål i samtliga matcher. Niklas Svedberg, som var tänkt spetsvärvning, ser inte lika bekväm ut i kassen och jag tror därför man inte lämnar Mora som segrare under torsdagskvällen.

Speltips: Mora Moneyline

Mora är inne i ett stim och när seriens sämsta bortalag kommer på besök tror jag man fortsätter vinna. Jag spelar att Mora ska vinna, förlängning och straffar inräknat och här är några anledningar till varför jag gör det:

  • Mora har vunnit 4 av sina senaste 5 matcher.

  • Mora har vunnit 11 av 18 hemmamatcher.

  • Timrå har förlorat 14 av 17 bortamatcher.

  • Timrå har släppt in flest mål i hela SHL.

  • Moras förstakedja med Spencer Abbott, Andrew Rowe och Matej Stransky är glödhet för tillfället.

Snabbare bjuder oddset 1.62. Maxinsats 5/5 units investeras!

Rygga till 1.62 hos Snabbare

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.