Två unga offensivt inriktade lag ställs öga mot öga i Vancouver natten till torsdag. Båda lag innehar ett par offensiva spelare som bryter mönster och bjuder ofta på individuell briljans. Denna match har i underhållningssynpunkt alla förutsättningar till att bli en av dem bästa matcherna för säsongen.

Match: Vancouver Canucks – Carolina Hurricanes (NHL) | Speltips: 1 | Odds: @2.45 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 04:30

Går mot en ljus framtid

Nämn ordet underhållning i Vancouver och tankarna går direkt till deras nyblivna svenska stjärna Elias Pettersson. Man kan inte nog tala om det genomslag han fått runt om i ligan. Alla vet vem han är, han dyker inte sällan upp på NHL on the flys highlights morgonen efter match. Detta leder till att samtliga lag vet vem som skall plockas bort för att dem skall ha större chans att vinna matchen. Många spelare tar därmed i extra mycket i närkamper, eller tar till andra medel för att stoppa Petterssons framfart. I och med sin ännu bleka fysik har han råkat ut för ett par mindre skador under säsongen men dessa fartgupp har inte påverkat honom negativt på isen.

Vancouver har haft ett bekvämt schema de senaste två veckorna, matchen mot Carolina blir den 6:e raka hemmamatchen. Av dessa matcher har dem ännu inte förlorat under ordinarie tid. Pettersson gjorde sin första match efter den lindriga knäskadan under helgen mot Detroit. Han behöver ingen tid för att nå matchformen återigen, han levererade 1+1 och var den vinnande faktorn i denna tighta batalj som Vancouver gick vinnande ur med uddamålet. Hade Elias spelat samtliga matcher hade han med största sannolik varit avgörande i Vancouvers två övertidsförluster dem ådrog sig i raden av hemmamatcher dem spelat i hans frånvaro. Pettersson leder den interna poängligan 4p framför tvåan som har spelat 11 matcher mer. Ett perspektiv på hur oersättlig rookien är för sitt Canucks i nuläget.

Olyckliga trades

Carolina har inte lyft som många förutspådde. I början av säsongen gick dem oerhört starkt, framförallt på hemmais. Dem har tyvärr inte nått någon kontinuitet i spelet och finner sig i skrivande stund utanför slutspelsplatserna. Aho har växt fram till den förstacenter laget tidigare saknat. Han har noterats för 54p på 48 matcher, ett snitt som kommer få honom att sluta på 90p+. Problemet ligger hos lagkamraterna som inte lyckas nå deras potentiella utdelning. Teräväinen är tvåa i den interna poängligan 15p efter Aho, ner till 3:e plats är det 27 poäng.

Traderna ledningen stod för under sommaren har inte gett det utfall dem hoppades på. Skinner som dem tradea mot 3 draftval 2020 samt en ung prospect, ligger nu på sett målsnitt som antyder på att han kommer passera 50 målsgränsen. Elias Lindholm hade passerat sin bästa poängmässiga säsong efter 41 matcher. Dougie Hamilton som var det stora nytillskottet i Lindholtraden har inte lyft som man trott, med endast 16p på 48 matcher är han internt den 3:e bästa backen poängmässigt och går mot sin sämsta säsong på 5 år. Carolina lyckades med en trade som fick dem Nino Niederreiter som ser ut att vara ett bra komplement till Aho.

Speltips: Vancouver vinner matchen under ordinarie tid

Carolina når Vancouver först efter att ha spelat mot Calgary dagen innan, det kommer ta hårt på krafterna. Matchen i Vancouver blir Carolinas 3:e match på 4 dagar. Vi väljer att undvika Money Line då Vancouver förlorat 6/8 senaste matcherna som passerat ordinarie tid. Här kommer några anledningar till varför jag anser att man bör lägga detta spel:

  • Vancouver har vunnit 7/11 senaste hemmamatcherna

  • Vancouver har 10 raka hemmavinster mot Carolina

  • Carolina har inte vunnit i Vancouver sedan 1999

  • Elias Pettersson är tillbaka från skada

  • Carolina spelar sin 3:e match på 4 dagar

  • Carolina kommer spela mot Vancouver dagen efter dem mött ligans näst bästa lag

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 2.45 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering blir 3/5 units!

Rygga till 2.45 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.