Daniel Jacobsson|23 mars, 2023, 13:25

Jag väljer att ha fokus på storstjärnan i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kevin de Bruyne kommer få axla ett rejält ansvar under Tedesco.

  • Revanschsuget Belgien efter fiaskot i VM.

  • Domenico Tedesco lär spela Kevin De Bruyne i en fri och offensiv roll. Hans spelsätt talar för detta.

  • Kevin de Bruyne kommer styra det mesta i offensiv väg för gästerna.

  • Kevin de Bruyne snittade 3 skott/per match i Nations League, 2,3/per match i VM och i klubblaget är det lika höga siffror skottmässigt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

De Bruyne Ö0.5 SPM hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Sviten på Friends

Sverige har goda möjligheter att avancera vidare från den här kvalgruppen. Utöver kvällens motståndare Belgien slåss man också med Österrike, Estland och Azerbajdzjan. En tacksam grupp enligt undertecknad, men också en grupp som motiverar rejält och kommer erbjuda stort motstånd. Belgien är ett landslag som många tror storhetstiden är över för, Österrike är svårslagna med sina fixstjärnor och sedan har vi Estland och Azerbajdzjan som Sverige bara skall slå. Kan Sverige bygga vidare på sitt hemmaspel på Friends Arena kan man ta tillräckligt med poäng för att knipa en av två platser som tar landslaget vidare.

Nu kommer man dessutom till en samling med revanschlust och en liten omstart. Det har varit ett testande hit och dit under ett års tid i och med att man inte deltog i Qatar-VM och Janne Andersson har hunnit testa både spelare och taktik. EM-kvalet blir avgörande för Anderssons framtid för här måste det fram ett resultat. Samlingen kommer lägligt eftersom flera spelare är tillbaka i matchspel med sina klubblag eller faktiskt har en stark dagsform. Viktor Gyökeres, skyttekungen i Championship, är en av dom och Alexander Isak är en annan. Zlatan Ibrahimovic gjorde sin första start senast – och sitt första mål – på flera månader pga skada. Vilka som startar offensivt i Sverige återstår att se, men där finns sparkapital så det räcker och blir över. Kämpa Sverige!

Nya Belgien

Det belgiska landslaget gick skilda vägar med Roberto Martinez efter VM i Qatar. Prestationerna räckte inte till under mästerskapet och resultaten var alldeles för dåliga över sikt. Istället blev det RB Leipzig-coachen Domenico Tedesco som tog över rodret som förbundskapten. Emil Forsbergs tidigare coach bör Sverige ha god koll på. Han förespråkar en fotboll med bollinnehav, kontroll och en stark defensiv. Det kan mycket väl bli så att Belgien drar ner sina yttermittfältare och spelar med wing-backs istället. En sak som är säker är att Kevin de Bruyne är kvar i landslaget och bör få Tedescos nyckelroll. Han skall leda det här landslaget framåt.

Är Belgiens gyllene generation slut? Möjligt. Finns det saker att bygga vidare på trots det? Absolut. Kevin de Bruyne är bara en av flera storstjärnor i kvaltruppen som kommer till Friends Arena. Romelu Lukaku närmar sig en bättre dagsform, Thibaut Courtois fortsätter stänga igen för Real Madrid och flera andra grundpelare finns faktiskt kvar. Tedesco har en skicklig trupp att bygga vidare med och det kommer han säkerligen göra något bra utav. Emil Forsberg menar att det här är en väldigt skicklig och bra coach, något vi säkert kommer får ta del av kommande landslagsår.

Att Tedescos storstjärna heter Kevin de Bruyne är ingen hemlighet. Han kommer förmodligen bära kaptensbindeln här och bli hans stora kelgris. Det förväntas bli en fri och offensiv roll för stjärnan. Något att hålla koll på hos Sverige. Ett skott på mål blir spelet för kvällen. De Bruyne är fixstjärnan, tar fasta situationer och för Belgiens offensiv framåt.

fotboll, em-kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Sverige - Belgien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.