Joakim Östman|23 maj, 2022, 14:55

Jag väljer att spela på över 5,5 mål i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av båda lagens fem spelade matcher.

  • Tre Kronor såg offensivt väldigt bra ut senast i mötet mot Norge.

  • Tre Kronor har snittat 5,4 gjorda mål per match under turneringen.

  • Lettland har gjort mål i samtliga gruppspelsmatcher hittills.

  • Lettland måste vinna för att utmana om en slutspelsplats.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Överkörning

Tre Kronor tog sig an Norge under söndagen i en Skandinavisk-duell där givetvis allt annat än en seger hade varit en skräll. Tre Kronor tog direkt tag i taktpinnen och redan efter tre minuters spel trodde vi drömstarten var ett faktum. Leksand-forwarden Nils Åman hittade nätet men målet skulle komma att bli bortdömt. Tre Kronors ledningsmål skulle så småningom kom ändå och det efter att Jacob Peterson styrt in 1-0 i powerplay. Det ska dock sägas att detta var en förstaperiod Tre Kronor ägde men Norge stod upp bättre än väntat vilket även skotten 14-9 belyste. Tre Kronor var därför ”bara” i ledning med 1-0 inför mittenperiod men väl där skulle nästa växel läggas in. 

Tre Kronor höjde tempot och återigen genom spel i powerplay utökade nytillkomna William Nylander ledningen till 2-0. Tre Kronor fortsatte ösa på och inom loppet av fyra minuter skulle även 3-0 och 4-0 målen komma. Tre Kronor stod för en ruggit bra andraperiod och med ytterligare ett mål powerplay till 5-0 var matchen så gott som avgjord. Tredjeperioden blev därför mestadels en transportsträcka och även fast Norge hittade ett tidigt reduceringsmål blev det aldrig någon nerv. Tre Kronor skulle även vinna slutperioden med 2-1 och därav skrevs slutsiffrorna till hela 7-1. Med det sagt var överkörningen ett faktum och även fast Norge inte är det starkaste av motstånd fortsätter Tre Kronor att imponera.

Gruppsegern i sikte

Det vi även tar med oss från mötet mot Norge var att spelet i powerplay såg väldigt bra ut. Tre Kronor hittade fyra kassar i den spelformen och ett bra powerplay är av yttersta vikt om vi ska ta oss långt i turneringen. Nyinkomna Toronto-stjärnan William Nylander såg också ruggit fin ut och han spetsade onekligen powerplayet, men likaså även forwardssidan som tidigare saknat den edgen som William Nylander bidrar med. Blickar vi mot gruppspelet sista match väntar nu Lettland och vi kan konstatera att Tre Kronor fortsatt har chansen på gruppsegern. Tre Kronor är en poäng bakom hemmanationen Finland som dock avslutar gruppspelet med att möta ett bra Tjeckien som ser allt bättre ut. Med det sagt behöver givetvis Tre Kronor vinna deras match för att kunna utmana om gruppsegern.

Tre Kronor kliver även in som favoriter i mötet mot Lettland men likväl är detta ett motstånd att ha respekt för. Lettland har varit det klart bästa laget bakom det väntade toppnationerna och med åtta inspelade poäng har de fortsatt chansen på en slutspelsplats. Utfallet som krävs för en slutspelsplats är att USA tar noll poäng i deras två avslutande matcher och att Lettland besegrar Tre Kronor. Med det sagt är är en lettisk slutspelsplats inte särskilt trolig men likväl finns fortsatt chansen. Givet att båda dessa lagen behöver gå för segern borde detta således bli en öppen tillställning. Målmarknaden väcker därför mitt intresse och här synas över 5,5 mål (inklusive förlängning) i matchen. Båda dessa lagen har varit målfarliga under turneringens gång och faktum är att Tre Kronor snittat 5,4 gjorda mål per match. Likaså kan vi även konstatera att Lettland har gjort mål i samtliga av deras matcher och givet detta klickas därför överspelet till otroligt fint odds!

Ishockey, Ishockey-VM
|
units: 2/5 - spelstopp: 11:20
Tre Kronor - Lettland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.