Brynäs över 3 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 22/9 kl 12:30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brynäs gjorde förra säsongen fler mål än samtliga fem bottenkonkurrenter, trots att man slutade trea från slutet.

  • Brynäs har förstärkt sin offensiv.

  • Brynäs löste minst tre mål i tre av fyra matcher mot Oskarshamn förra säsongen.

  • Oskarshamn släppte in flest mål i hela SHL förra säsongen.

  • Oskarshamn har många nya spelare och en målvaktssida och backsida som kommer synas hårt av motståndarna.

Tippas nå slutspel

Brynäs var en av försäsongens stora snackisar när man med stor hjälp av de egna supportrarna signade två toppvärvningar i form av Patrik Berglund och Simon Bertilsson. Offensiven är genom Berglund stärkt och man har heller inte gjort några tyngre tapp på forwardssidan utan Berglund tillsammans med Greg Scott, Nicklas Danielsson och Anton Rödin ska se till att det blir mer mål i Gävle den här säsongen. Trots att man blev trea från slutet förra säsongen gjorde man fler mål än övriga fem bottenlag, vilket visar på att viss styrka ändå finns offensivt, en offensiv som nu alltså är förstärkt av Berglund.

Förra säsongen löste man minst tre mål i tre av fyra matcher mot Oskarshamn och löste dessutom spelet i två av dessa matcher. Det var målrika möten mellan lagen och jag tycker man ska ha goda möjligheter att göra mål här också. Det blåser betydligt mer positiva vindar i Brynäslägret nu än under förra säsongen och tränarsidan är också förstärkt i form av Peter Andersson som jag tror får igång Brynäs i alla ändar av planen.

Tippas sist

Oskarshamn har en på pappret hyfsat intressant trupp, men den är i många delar av laget också helt ny. Väldigt många nya spelare och jag är inte säker på att man hunnit få truppen samspelt till premiären. Även om truppen är intressant så är den på pappret sämst i hela ligan och jag tror Oskarshamn går en mycket jobbig säsong till mötes. Backsidan har fått till sig Adam Janosik som jag tror kommer få dra ett väldigt tungt lass, för i övrigt är nästan backsidan svagare än föregående säsong. Då släppte man in överlägset flest mål i SHL och det har man inte råd med den här säsongen.

På målvaktssidan har man tagit in förra årets superspelare i HockeyAllsvenskan, Joe Cannata. En värvning som trots allt skulle kunna argumenteras som en chansning i sammanhanget. Han får en sämre backsida framför sig och måste stå på huvudet för att Oskarshamn inte ska hamna efter. Det gjorde han förra året i Hockeyallsvenskans bästa lag, nu är det bättre spelare emot och han har bytt ett topplag mot ett bottenlag. Kan mycket väl bli synad här och målspelet på Brynäs känns därför värt att spela tycker jag.

Speltips.se ger tipset:

Brynäs över 3 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 22/9 kl 12:30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.