Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Düsseldorf har vunnit fem raka matcher men utan att övertyga och snart är känslan att man förlorar

  • Eisbären Berlin toppar tabellen efter nio matcher spelade och man har enbart släppt in 17 mål hittills

  • Düsseldorfs försvarsspel har inte imponerat särskilt mycket inledningsvis och nu möter man ett offensivt skickligt lag

  • Eisbären Berlin har tre raka segrar där man övertygat stort

Anfallsspelet levererar

Düsseldorf har stått för en stark start på seriespelet efter nio omgångar in. Inför måndagens match placerar man sig på en tredjeplats, strax bakom dagens motståndare Eisbären Berlin och Fischtown. Det som sticker ut mest den här säsongen är lagets totala förvandling från förra säsongen. Då var den offensiva produktionen kraftigt ifrågasatt medan försvarsspelet utan tvekan var det bästa i ligan. Den här säsongen då? Düsseldorf har gjort 37 mål på nio matcher vilket är riktigt bra. Däremot går det inte att känna igen lagets defensiv där man har släppt in 28 mål än så länge.

För Eisbären Berlin går det inte att klaga på sig värst mycket hittills. Storklubben placerar sig högst upp i den norra divisionen och man både gör mycket mål och släpper in väldigt lite. Tyske landslagsmålvakten Mathias Niederberger har fått en toppstart den här säsongen och får nu möta klubben han tillhört senaste fem säsongerna. I övrigt har man nyligen värvat NHL-meriterade forwarden Zach Boychuk men han kommer inte till spel då han sitter i karantän. Eisbären Berlin är en av klubbarna som är stora favoriter att gå hela vägen den här säsongen och än så länge ser det ljust ut.

Jämn match senast lagen drabbade samman

Det här är två formstarka lag som drabbar samman. Düsseldorf har radat upp fem segrar i rad medan Eisbären Berlin vunnit tre raka så det finns goda möjligheter till en spännande och jämn match, något som det blev senast lagen möttes. Då vann Düsseldorf med 5–4 efter förlängning men den här gången väljer jag att tro på en seger för Berlin.

Düsseldorf har radat upp segrarna den senaste tiden men det har inte varit säkra segrar man tagit. I sina tre senaste matcher har man enbart släppt in tre mål och det känns som att det kan bli svårt att stå upp på samma sätt mot Eisbären Berlin som man kunnat göra mot ett formsvagt Köln exempelvis. Samtidigt så ställs man mot ett kompakt försvarsspel och även där blir det en utmaning för Düsseldorf att få hål på gästerna. Jag tror att hemmalaget får svårt att bygga vidare sin vinstsvit mot ett så pass bra lag som Eisbären Berlin som dessutom har fin form.

Speltips.se ger tipset:

Eisbären Berlin (ML) hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 24/1 kl 19.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.