Erik Norin|24 november, 2021, 12:47

Jag väljer att spela på att Skellefteå vinner den här matchen med minst två måls marginal. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Skellefteå ligger trea i tabellen.

  • Djurgården ligger sist.

  • Djurgården har släppt in flest mål i hela ligan.

  • Djurgården har förlorat med två mål eller fler i hälften av sina matcher.

  • Skellefteå löser spelet i nio av 12 segrar.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Skellefteå -1,5 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Är ett bättre lag

Skellefteå har bättre spelare på i stort sett varje position kontra Djurgården. Det är helt enkelt vad den här säsongsinledningen har kunnat utvisa oavsett vad som sägs på pappret. Något som faktiskt syntes direkt i premiären när Skellefteå enkelt slog Djurgården med 5-2 på Hovet. Nu är det hemmaplan och ett ruskigt ifrågasatt Djurgården som kommer på besök och då tror jag uppgiften blir enklare bara man kommer ut och är fokuserade på det man ska göra i den här matchen. Självförtroende har man definitivt.

Man är också väldigt svåra att göra mål på och det talar mer för vårt spel. När defensiven och målvaktsspelet är så bländande det kan vara så vinner allt som oftast Skellefteå. Man har i år vunnit 12 av 20 spelade matcher och i nio av dessa segrar så har man löst vårt spel. När Skellefteå vinner så gör man det oftast med marginal kan vi helt enkelt konstatera. På hemmaplan löser man spelet i fem av tio matcher, totalt har man sju segrar. Spelet har man också löst mot betydligt tuffare motstånd än Djurgården. Exempelvis har lag som Växjö, Leksand, Luleå och Färjestad slagits med marginal i Skellefteå Kraft Arena den här säsongen.

Sargade och saknar självförtroende

Efter en lång rad förluster så vände det trodde många för Djurgården när man för fem respektive fyra omgångar sedan slog Färjestad på hemmaplan och sedan Leksand på bortaplan. När detta följdes upp med storförlust borta mot Luleå innan uppehållet så hade man väldigt många skador och det var inte mycket att dra växlar ifrån. Drömschemat stod nämligen på glänt. Skadade spelare tillbaka och två raka hemmamatcher mot bottenkonkurrenterna Timrå och Linköping. Här skulle det vända för Djurgården, men istället så blev det totalt platt fall. Två raka storförluster med 5-2 och jumboplats i tabellen. Detta kommer ta tid att hämta sig ifrån och jag tror därför inte man kommer ha hittat någon ny växel att lägga i nu när man ska resa till Skellefteå för tuff bortamatch.

Totalt 15 förluster på 20 spelade matcher den här säsongen och Djurgården löser vårt spel i tio av dessa. Man har alltså förlorat med två mål eller fler i hälften av den här säsongens matcher. Ett facit som får ses som allt annat än imponerande. Backsidan är helt enkelt för svag och man har dessutom flest insläppta mål i hela ligan inför den här matchen. Ingenting talar för Djurgården och det krävs nog någon form av mirakel om det inte ska bli ny förlust här tror jag.

ishockey, SHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Skellefteå - Djurgården
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.