Daniel Jacobsson|25 januari, 2023, 12:28

Jag väljer att spela på fouls i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Volendam snittar 9,5 fouls/per ligamatch den här säsongen.

  • När lagen möttes i oktober noterades Volendam för 12 fouls.

  • Den desperata matchbilden som Ajax kommer skapa gynnar spelet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Desperat

Förvänta er rejäl desperation när Ajax möter Volendam under torsdagskvällen. Det här är ett möte som storklubben på Johan Cruijff Arena skall lösa utan problem och det lär vara körning från start till mål. Den överlägsna holländaren på senare år har nått en motgång som går att känna på. Ajax ligger femma i Eredivisie inför torsdagens match och måste börja vinna matcher. Kvalitet, skicklighet och allt finns där men effektiviteten och skärpan har saknats på sistone. Kanske är det så att generationsskiftet i Ajax börjat värka och inte bara få bästa möjliga utveckling hela tiden.

Ajax skall, hur som helst, köra över Volendam den här kvällen och då räknar jag med ett bortagäng som krigar för att hålla tätt, göra det tufft och allt det där. Ajax har ett gäng rejält skickliga spelare som alltid utnyttjar sina 1 mot 1-dueller och skapar både målchanser och fouls, som är hett för dagen. Hoppet framåt ligger fortsatt hos Dusan Tadic, Mohammed Kudus och Steven Berghuis, som samtliga tre skapade rejält med orsakade fouls emot sig under VM-slutspelet i Qatar i december. Nu hoppas vi att man kan orsaka några i detta desperata möte.

Linan ligger lågt

Unibet har valt att lägga fouls-linan på 9,5 den här aftonen. Samma snitt som Volendam har under hela den här ligasäsongen. När man möter ett betydligt skickligare Ajax för dagen så är det rätt att gå för den här linan. Volendam mötte Ajax på hemmaplan i oktober och då drog man på sig 12 orsakade fouls. Inför det här mötet är samtliga spelare tillgängliga som snittar ett gäng fouls den här säsongen och även på senare matcher har man varit antingen över 9,5-linan eller på den. Volendam är ett lag som måste spela efter sina förutsättningar här och det innebär ett hårt jobb.

Här finns det flera intressanta parametrar att ta del av. Klickar du spelet får du dessutom ta del av Ajax desperata försök att ta tre poäng mot ett motstånd som man skall köra över sju av sju dagar i veckan. Matchen kommer löjligt för vårat klickade spel och det är bara att hoppas på att Volendam åtminstone står upp ett tag eller blir irriterade över en tänkbar överkörning i matchbild. Fint spel inför torsdagskvällen i Amsterdam oavsett vad.

fotboll, eredivisie
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Ajax - Volendam
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.