Joakim Östman|25 oktober, 2021, 14:06

Jag väljer att spela på Milan i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Milan har vunnit alla deras Serie A matcher hemma på San Siro.

  • Milan har vunnit det fem senaste Serie A mötena mot Torino.

  • Torino har bara lyckats vinna en av deras fem senaste matcher.

  • Torino har förlorat två av deras tre senaste matcher.

  • Milan har ett bättre lag på pappret än Torino och är favoriter på förhand.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Milan att vinna hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Hittar sätt

Milan fortsätter att imponera i Serie A och är nu uppe i nio omgångar utan nederlag. De har dessutom vunnit åtta av dessa matcherna, trots de är Milan ”bara” tvåa i tabellen. Milan har haft ett enormt jobbigt skadeläge som har börjat avta lite. Som vanligt sjukt nog när Milan spelar match kommer en ny skada, senast var det Samu Castillejo som fick kliva av efter en halvlek på grund av skada. Matchen vann Milan med 2-4 i en inte allt för imponerande insats, där Milan faktiskt tappade en 0-2 ledning med en man mer på plan. Sista halvtimmen spelade Milan med ytterligare en man mer och kunde tillslut avgöra mot ett starkt kämpande Bologna. Zlatan som var tillbaka stod för både självmål och mål framåt. Det syntes att matchformen inte var helt hundra men återigen visade Zlatan hur vital han är för Milan. Det som imponerar mest hittills är att Milan tycks hitta sätt att vinna oavsett förutsättningarna.

Torino har onekligen haft ett tufft spelschema under det första nio omgångarna av Serie A. Med tanke på det ska man inte stirra sig blind på Turin-lagets tolfteplacering i tabellen. Torino har flertalet gånger visat att det besitter en hög kvalitet. De har stått upp mycket bra mot på förhand bättre lag i Serie A. Ivan Jurić som rekryterades som ny tränare inför säsongen har verkligen fått igång detta Torino laget. Inför möte mot Milan kommer därför Torino Självsäkra i vetskapen att de kan störa Serie A topplag.

Milan fortsätter

Torino tog även de en mycket skön seger i förra helgens Serie A omgång när de slog Genoa med 3-2. Segern var viktig då Torino inför det mötet hade två raka förluster i Serie A. Milan har fått tillbaka viktiga spelare på sistone som Zlatan, Giroud och Kjaer. Det gör att jag tycker Milan går in i detta hemmamötet som givna favoriter. Milan har visat gång på gång att det vinner trots tunga spelartapp. Det gör det väldigt intressant att se när truppen blir skadefri vilken nivå Milan kommer hålla då. Milan har även vunnit alla deras Serie A matcher hemma på San Siro. Milan är onekligen starka på hemmaplan och ska Torino störa Milan i detta mötet krävs en fulländad insats.

Jag förväntar mig att Torino som småningom kommer att klättra i tabellen sett till deras prestationer. I detta mötet mot Milan ser jag dock inte att Torino kommer lyckas. Milans nyckelspelare fick ytterligare 90 minuter i senaste matchen sedan skadorna. Det kommer bara bli starkare, formen är på topp och Milan har ännu inte givit någon anledning att inte se de som favoriter. Många av Milans konkurrenter uppe i toppen tappade även poäng senast, vilket jag förväntar mig ger detta Milan ytterligare tändvätska inför mötet med Torino. Jag synar därför en Milanseger i tisdagens möte mot Torino.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Milan - Torino
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.