Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mora är ett av lagen som gör flest mål i HockeyAllsvenskan och man har flera vassa offensiva kuggar

  • Vita Hästens offensiv är lagets stora glädjeämne i år och ett antal nyförvärv har förbättrat anfallsspelet

  • Mora släpper in lite för mycket mål stundtals och det hindrar laget från en högre tabellplacering i år

  • Vita Hästen släpper in fjärde mest mål i HockeyAllsvenskan

  • Lagen möttes senast i måndags och då vann Vita Hästen i förlängningen med 4–3

Solomål avgjorde i måndags

Mora har skaffat sig en gyllene position att lyckas knipa hem en plats i kvartsfinalen, men formen går att ifrågasätta. Fem förluster har det blivit på sju senaste matcherna och senast mot Modo låg man under med 4–0 i första perioden. Efter en galen match lyckades man vända till 6–5 men Modo kom tillbaka och fick in kvitteringspucken med två sekunder kvar av matchen. Väl i förlängningen kunde Mora vinna och det visar ändå på bra moral, men vi sätter ett stort frågetecken på prestationen sett över 60 minuter.

För Vita Hästens del har formen svajat fram och tillbaka den sista tiden och bra prestationer skiftar med mindre bra insatser. Senaste segern kom i måndags mot just dagens motståndare Mora när man vann efter ett solomål av nyförvärvet Hunter Fejes i förlängningen. Men sedan dess har det hunnit bli en förlust och den kom i onsdags mot Södertälje när man tappade en 3–2-ledning i slutet av matchen. Inget tapp som är särskilt välkommet då Vita Hästen behöver ta varje poäng man kan få för att lyckas plocka en plats i play in.

Bländande offensiv

Poängen kommer bli otroligt viktiga i samtliga matcher som är kvar och det är ett fåtal lag i den här serien som fortfarande har väldigt lite att spela för. Här kommer det däremot att krävas en riktigt bra insats för att ta poängen. Här väljer jag däremot att rikta in mig på ett målspel.

Både Mora och Vita Hästen har visat att offensiven är lagens stora styrka. Mora har en bred offensiv uppställning med spelare som Johan Persson, Daniel Ljunggren och Ludvig Larsson. Man har ett av HockeyAllsvenskans bästa snitt i antal gjorda mål per match och det gäller att se upp när Mora vänder spelet eller är i offensiv zon. Vita Hästen har också haft en stark offensiv och särskilt den senaste tiden i och med nyförvärvet Alexander Lavoies intågande. Dock har försvarsspelet varit ett frågetecken hos båda lagen i år. I måndags såg vi en öppen och målrik match och något liknande tror jag vi kan få se här.

Speltips.se ger tipset:

Över 5,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 25/2 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.