Erik Norin|25 mars, 2024, 11:15

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Skellefteå släppte in minst mål på bortaplan i grundserien.

  • Linköping släppte in femte minst mål på hemmaplan.

  • Generellt sätt täta och målsnåla matcher i slutspel.

Upp till 1500 spelkrediter.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Slutspel är något annat

Linköping var under grundserien ett mycket målglatt lag, inte minst på hemmaplan där man var väldigt skickliga på att göra mål, defensiven var långt ifrån svag på hemmaplan även om det kanske inte var hur man tänkte utåt. Men bara fyra lag totalt släppte in färre mål på hemmaplan än Linköping som absolut inte har någon svag defensivt likt de senaste säsongerna. Efter en inledande målglad match så såg vi också en andra kvartsfinal mellan lagen där det var betydligt mer tillknäppt spel och där till sist spelet hittade rätt utan problem. Det är något annat med slutspel, varje mål betyder så mycket mer och då riskminimerar man mer, samtidigt som man också är betydligt mer fokuserad i var man gör, vilket innebär färre chanser för motståndarna.

Det är också rent målmässigt något annat med slutspel, där det sällan går över linan med just 5,5 mål. Ofta är det målsnåla matcher där antingen ett lag är skickliga på att bevaka sin ledning eller att det är så jämnt att man gör allt och lite till för att inte släppa in ett mål bakåt. Mer tillknäppta matcher där special teams blir allt viktigare ju längre matcherna går och här kommer inte Linköping fortsätta köra på vid eventuell ledning utan anpassa sig för störst chans att vinna matchen.

Skickliga på bortaplan

Vad som talar emot Linköping nu när man ska vända den här matchserien är att Skellefteå är ett mycket skickligt bortalag. Man var det laget i ligan som tog näst flest poäng på bortaplan och det laget som faktiskt med ganska stor marginal släppte in minst mål av alla på resande fot. Skellefteå spelar mer defensivt inriktat på bortaplan och det tror jag vi kommer få se extra av här, där Skellefteå kan ta en approach att Linköping måste anfalla och sedan vara sylvassa och utnyttja deras misstag. Här kommer Skellefteå först och främst fokusera på en solid defensiv.

Ser man också till hela ligan så var det Skellefteå tillsammans med Växjö som stack ut mest defensivt och släppte in minst mål av samtliga. Den solida defensiven och en skicklig målvaktssida ligger till grund för framgången. Sedan kryddar man med starka offensiva namn som Oscar Lindberg, Dylan Sikura och Richard Hugg för att också se till att matcherna avgörs. Nu har man bra slagläge här och det handlar om att vinna en av två kommande matcherna för att ha tre matchbollar i matchserien.

ishockey, shl
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Linköping - Skellefteå
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.