SHL:s femte omgång avslutas under torsdagen och vi riktar våra blickar norrut där jag tycker det är dags för en guldkandidat att vakna på allvar.

Match: Luleå – Linköping (SHL) | Speltips: Luleå -1,5 | Odds: @2.34 | Units: 2/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 2.34 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Hemmaplan betydelsefullt

Luleå har skrapat ihop hyfsat mediokra fem poäng på de inledande fyra matcherna av SHL. Problemen har dock främst funnits på bortaplan där man än så länge är poänglösa. Samtliga poäng har med andra ord tagits inför hemmafansen den här säsongen och här kommer säsongen hittills enklaste uppgift i mina ögon. Dags för lite islossning eventuellt och jag tycker därför handikappsspelet lockar extra mycket i den här matchen. Man löste spelet mot Växjö och bortser man från den bedrövliga starten mot HV71 så visade period två och tre i den matchen på vilka kvaliteter som finns i Thomas “Bulan” Berglunds lagbygge.

Främst offensivt så finns en väldigt stark bredd i Luleås lag. Utöver spetskedjan med Robin Kovacs, Niklas Olausson och Einar Emanuelsson så finns bra styrka i Arttu Ilomäki, Jack Connolly och Petter Emanuelsson. Här ska mer mål kunna produceras än vad som hittills gjorts. Även om man såklart ska ha i åtanke det defensiva och täta spel som tränare Berglund vill spela. Bakåt hoppas vi skicklige Joel Lassinantti stänger butiken och att Luleå gör det man ska offensivt, vilket är nyckeln för det här spelet.

Kommer få kämpa i botten

Luleås motståndare för kvällen är Linköping, ett lag som jag tippat långt ner i mitt tabelltips och vars inledningen inte alls vittnar om något annat än att så skal bli fallet. En stark vändning till seger i förlängning mot Brynäs är årets hittills enda tagna poäng och på bortaplan och på bortaplan har man hittills förlorat med minst två mål i båda matcherna man genomfört på resande fot. Mot Frölunda blev man helt nedstängda och lyckades inte göra mål framåt och jag tror att det är här som blir Linköpings stora problematik den här säsongen. Att man inte är tillräckligt spetsiga runt om i lagbygget.

Ser man till forwardsidan så har man gjort två mål på två bortamatcher, medans åtta mål släppts in. På forwardsidan finns förvisso Broc Little, Nick Sörensen och Patrik Lundh men utöver det är det tunt. Framförallt saknas man spets på centersidan, där nye finländaren Jaakko Rissanen får dra ett tungt lass, ett lass jag kanske inte tycker att han helt axlar. I övrigt många spelare med fighting spirit men utan större vana av att göra mycket poäng. Ser vi till backsidan så drar Jonas Holös det tunga lasset bredvid spelare som jag inte tycker håller någon högre SHL-klass. Detta försvar kommer läcka i år och mot extremt tunga Luleå tror jag man får stora problem.

Speltips: Luleå -1,5

Dags för björnarna i norr att vakna till på allvar och jag tycker uppgiften är som klippt och skuren för just det ändamålet. Luleå att vinna med minst två mål blir spelet och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Luleå har tagit samtliga poäng på hemmaplan den här säsongen.

  • Luleå löste spelet i hemmamatchen mot Växjö.

  • Luleå såg riktigt bra ut i de avslutande två perioderna mot HV71.

  • Linköping har förlorat båda sina spelade bortamatcher med två mål eller fler.

  • Linköping har en svagare trupp än på många år, vilket säsongsinledningen visar. Endast två poäng på fyra matcher.

Högst odds hittade jag 24/9 kl 16:00 hos Betsson som ger 2.34. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 2.34 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.