Axel Olsson|26 januari, 2023, 13:04

Jag väljer att spela på hemmalaget under 1,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bologna saknar sin främsta målskytt, Arnautovic. Han har stått för åtta ligamål hittills.

  • Bologna har gjort mindre än två mål i fyra av deras fem senaste matcher.

  • Spezia har tätat till försvaret och har lyckats hålla nollan i två av deras tre senaste ligamatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Bologna under 1,5 mål hos Comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Saknar sin främste målskytt

Bologna har absolut något spännande på gång med Thiago Motta som vill spela en attraktiv anfallsfotboll. Inledningsvis gick det riktigt bra för italienaren i sin nya klubb, men med tiden har resultaten börjat svikta lite. En del kan förklaras i den växande skadelistan där framförallt en spelares frånvaro har blivit tydlig. Österrikaren Arnautovic är borta med skadebekymmer och det är tråkiga nyheter för hemmalaget. Han har nämligen varit en av lagets bästa spelare och mäktat med hela åtta ligamål den här säsongen.

Sansone har gjort det godkänt i Arnautovic frånvaro, men han har inte samma förmåga att avgöra jämna matcher som den storväxte österrikaren har. Bologna har gjort mindre än två mål i fyra av deras fem senaste ligamatcher och därmed tappat momentumet som de hade innan uppehållet. Andra spelare som hittas på skadelistan är bland annat Medel, De Silverstri, Bonafazi och Sansone. Mottas trupp har inte riktigt bredden för att klara av såhär många spelare borta och det har synts i resultatkolumnen. Vi tror på en jämnare tillställning där hemmalaget saknar den sista lilla skärpan för att göra två mål mot Spezia under fredagen.

Tätat till försvaret

Efter en svajig start på säsongen har Spezia tagit tag i sitt försvarsspel och tätat till det rejält. Inledningsvis var det nästintill obefintligt i vissa matcher men med några viktiga justeringar ser det klart bättre ut i dagsläget. Gästerna har hållit nollan i två av deras tre senaste ligamatcher och hoppas nu kunna blicka uppåt i tabellen. Anfallaren Nzola har axlat ett stort ansvar i offensiven och Gottis gäng behöver någon mer individ som tar för sig med mål och assist.

Gästerna spelar med en fembackslinje och har inga problem med att motståndarlaget får äga bollen. De vill gärna ligga rätt i sina försvarspositioner och nu när Bologna saknar sin främsta målskytt kommer det bli betydligt tuffare att bryta sig igenom. Med det förstärkta självförtroendet tror vi att det här kan bli en jämnare match än vad oddssättarna anser. Mittbacken Kiwior har dock lämnat för storklubben Arsenal och Spezia behöver snabbt hitta en stabil ersättare i den här viktiga positionen. Med en förändrad backlinje kommer nog tränaren trycka på ännu mer riskminimering i mötet mot Bologna.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Bologna - Spezia
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.