Söndag och ett möte mellan giganterna PSG och mittenlaget Rennes går av stapeln i Ligue 1! PSG tågar på som vanligt i ligan och leder i skrivande stund med 10 poäng över tabelltvåan Lille, trots att man spelat 3 matcher mindre. Bortalaget Rennes befinner sig i en formsvacka och vi hugger därmed handikappspelet på hemmalaget!

Match: PSG – Rennes (Ligue 1) | Speltips: PSG -1,5 mål (Asian Handicap) | Odds: @1.61 | Units: 4/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 21:00

Hemmastarkt PSG

PSG åkte på en käftsmäll då man skickades ut ur franska ligacupen redan i kvartsfinalen mot Strasbourg. En skräll utan dess like, inte minst eftersom matchen spelades på Parc Des Princes i Paris. Efter förlusten har man dock producerat mål i mängder. Man började med att piska Amiens på bortaplan med 3-0, för att sedan totalförnedra Guingamp med brutala siffrorna 9-0, och till sist ta revansch mot Strasbourg i Coupe De France. PSG är som bekant obesegrade i ligan såhär långt, och mycket tyder på att det kommer förbli så ett tag till. Man dominerar ligan totalt, efter 19 spelade matcher har man vunnit 17 matcher och alltså bara kryssat 2. Laget snittar otroliga 3,7 mål framåt och får 0,3 mål emot sig hemma i Paris. Man löser vårt spel i 14 av 19 ligamatcher, siffror som procentuellt motsvarar 73% av matcherna. I 9-0 vinsten mot Guingamp skadades Neymar, en händelse som definitivt kommer påverka PSG’s offensiv, inte minst i Champions League slutspelet som äger rum om cirka två veckor. Lyckligsvis har man en bred trupp och Di Maria kan således ersätta brassen tills skadan läkt.

Klasskillnad råder

Rennes stod för en suverän säsong i fjol och lyckades nå Europa League plats. Man har nu tagit sig vidare ur gruppen och ställs mot spanska Real Betis i sextondelsfinal. I ligan ser deti nuläget betydligt sämre ut. Laget placerar sig i mitten av tabellen, en placering som kan tyckas vara godkänd, men man ser i nuläget inte ut att klättra speciellt mycket i tabellen framöver. Formel är usel och man har dessutom europaspel att tänka på. Situationen blir knappast bättre av att man ställs mot serieledarna i nästkommande ligamatch. På sina 6 senaste matcher har man endast gått segrande ur 2 matcher, en drabbning mot ett lag i Frankrikes lägre divisioner och en 1-0 vinst över Nantes. I franska ligacupen blev man hemskickade av otroligt svaga Monaco. Rennes har ställts mot PSG en gång tidigare i Ligue 1 under säsongen. Matchen spelades då på Rennes hemmagräs och slutade 1-3 i bortalagets favör.

Speltips: PSG -1,5 mål (Asian Handicap)

Jag väljer att spela PSG -1,5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • PSG löser spelet i 14 av 19 ligamatcher denna säsong

  • PSG snittar 3,7 mål framåt hemma på Parc Des Princes

  • När lagen möttes tidigare under säsongen vann PSG med 3-1

  • PSG får 0,3 mål emot sig på hemmagräs

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.61. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.61 på Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.