Frölunda vinner hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 25/10 kl 22.45

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Oskarshamn har en av SHL:s sämre trupper och precis som förra året tror jag att vi får se ett ras i tabellen snart

  • Frölunda toppar serien just nu och laget visar återigen att man är en stark kandidat till SM-guldet

  • Oskarshamn har fin form men alla segrar på sistone har kommit mot sämre lag – mot bättre motstånd har man haft det svårt

  • Frölunda har seriens bästa defensiv samtidigt som man kan matcha fyra bra kedjor

  • Frölunda vann tre av fyra matcher mot Oskarshamn förra säsongen

SHL:s bästa målvaktspar?

Oskarshamn har precis som man gjorde förra säsongen, öppnat SHL-säsongen starkt. Efter nio spelade matcher ligger man på en sjundeplats och imponerat stort när man hittills avfärdat lag som Färjestad, Djurgården och Malmö. Men hur länge håller det? Förra året var man med och slogs i toppen av tabellen första femtedelen för att sedan rasa som ett korthus. Något liknande tror jag tyvärr att smålänningarna får ställa in sig på i år. Man har inte alls den truppen som krävs för att hålla sig i från en bottenstrid över 52 omgångar.

För Frölundas del fortsätter man återigen visa att man är en av SHL:s ledande klubbar. Hittills har man vunnit åtta av elva matcher och precis som tidigare år lär man vara en huvudkandidat till att vinna SM-guldet på nytt. Främst är det lagets defensiv som stuckit ut mest den här hösten. Målvaktsparet med Niklas Rubin och Johan Mattsson är en oerhört stark duo och framför sig har man flera skickliga backar. Även offensiven har levererat, men här saknar jag spelare som går i bräschen och tar täten. Först på 30:e plats hittar vi en Frölundaspelare i poängligan, och det är Joel Lundqvist. Bredden är det absolut inget fel på, men jag saknar poängproduktionen från en spelare som Jan Mursak.

Vinsterna har kommit mot sämre lag

Som sagt så är Frölundas bredd lagets styrka i år. Man har ingen Ryan Lasch som kan producera massvis av poäng och då får man hitta andra alternativ. Det här är ett oerhört jobbigt lag att möta då huvudtränare Roger Rönnberg kan matcha en toppkedja i varje byte. I en match över 60 minuter blir det svårt för motståndarna att hålla tätt. Här väntar ett Oskarshamn som kommer in till den här matchen med tre segrar på fyra senaste matcherna, men känslan är att precis som förra året så kommer man att dippa snart.

Tittar vi dessutom på senaste segrarna man har tagit så har man gjort det mot lag som Malmö, Leksand och Djurgården. Idel lag som återfinns i botten av tabellen. När man sedan stött på bättre lag har inte resultaten riktigt gått Oskarshamns väg. Därför tror jag att man lär få det svårt här mot ett av ligans bästa lag. Jag väljer att spela att Frölunda vinner efter ordinarie speltid till 1.90.

Speltips.se ger tipset:

Frölunda vinner hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 25/10 kl 22.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.