Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK har gjort minst mål i hela Hockeyallsvenskan.

  • AIK snittar 2,1 mål per match.

  • AIK har gjort två mål eller färre i tio av 14 matcher hittills den här säsongen.

  • Södertälje har rysligt bra form och är rättmätiga favoriter i matchen.

  • Södertälje har släppt in två mål eller färre i elva av 19 matcher den här säsongen.

Problem med målskyttet

Den fakta jag nu kommer att presentera kommer nog att låta ganska osannolikt sett till de offensiva värvningar som AIK gjorde inför säsongen. Men huvudstadslaget är det lag som gjort minst mål i hela Hockeyallsvenskan. Tabellen är haltande det är också jag medveten om och lokalrivalen Väsby har ett sämre målsnitt sett till antalet matcher spelade. Men om vi exempelvis jämför med Timrå som har lika många spelade matcher så har Timrå gjort 30 mål fler än AIK. Jämför vi med lag som spelat ungefär lika många matcher så har Mora gjort 12 mål fler, Almtuna sju mål fler, Modo tio mål fler och sjukaste av allt, Vita Hästen har gjort 29 mål fler med bara två matcher fler spelade.

Vårt spel i den här matchen löser AIK i tio matcher hittills den här säsongen. Man har alltså endast gjort fler än två mål i fyra av tio matcher. Det är rätt tydligt var problemen finns och tilltänkta spetsspelare som Anton Holm, Nicklas Heinerö, Johan Johnsson, Max Lindholm och Fabian Zetterlund har inte presterat ett poäng varannan match hittills knapp, vilket blir problematiskt.

Formtoppade

Det började knackigt för ett topptippat Södertälje den här säsongen men senaste tiden har spelet lossnat rejält och man har tagit 19 av 21 möjliga poäng de senaste sju matcherna. Imponerande segrar mot framförallt Björklöven och Karlskoga men man visade också stort lugn i sitt spel när man krossade bottenlagen Kristianstad och Modo. Södertälje är rättmätiga favoriter i den här matchen och bara på formen tror jag man kan hjälpa oss lösa spelet. Södertälje har endast släppt in tre mål eller fler i åtta av 19 matcher den här säsongen och håller således motståndarna under 2,5 mål i elva av 19 matcher.

Genomsnittet på mål man släpper in ligger ganska exakt kring just 2,5 mål per match och det som främst talar för att Södertälje ska kunna täppa till här är formen laget har och att AIK är dåliga på att göra mål. Södertälje löser för övrigt spelet i fem av de senaste sju matcherna, där formen varit så bra. NHL-lånet Filip Gustavsson har också klivit fram rejält under säsongen och är den stabilitet som Södertälje behöver för att utmana den absoluta toppen. Målvaktsmatchen mot AIK:s målvakt bör Gustavsson vinna, oavsett om Olofsson eller Endre står i motståndarmålet.

Speltips.se ger tipset:

AIK Under 2.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 26/11 kl 11:00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.