Joakim Östman|26 november, 2021, 11:08

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fem av det sex senaste inbördes mötena.

  • Spelet sitter i elva av Atalantas tolv senaste matcher.

  • Atalanta har gjort minst ett mål i 94% av deras matcher.

  • Juventus har gjort minst ett mål i 89% av deras matcher.

  • Båda lagen kommer från två raka vinster i Serie A.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formstarkt bortalag

Det senaste årens succélag Atalanta tycks nu återigen hittat rätt efter en formstark period. Förväntningarna har blivit extremt höga på Gasperinis Atalanta och många menar på att det inte varit lika bra som tidigare säsonger. De har ifrågasatts men en tredjedel in på säsongen kan vi konstatera att de med deras fjärdeplacering i Serie A har smugit med bra. Atalanta har dessutom goda möjligheter att ta sig vidare från deras Champions League grupp med en återstående omgång. Spelet har även sett allt bättre ut på sistone och Atalanta är obesegrade i deras sex senaste matcher. Med deras fina form och två raka segrar i Serie A sammanhang kan de utmana alla lag just nu.

Juventus har fortsatt mycket att bevisa när Atalanta kommer på besök på lördagen. I veckan föll de tungt mot Chelsea i Champions League där slutsiffrorna skrevs till hela 4-0. Förlusten innebar att det nu med största sannolikhet inte vinner gruppen. Juventus har likväl två raka segrar i Serie A mot tufft motstånd, vinsterna har tagits mot Fiorentina och Lazio och det får sägas är två segrar som imponerar. Juventus är fortsatt under en enorm press och allt handlar fortsatt om att bevisa sig. Det har sett bättre ut på sistone dock behöver Juventus bevisa mer innan jag är övertygad om att vändningen har kommit.

Givna spelet

Detta blir första mötet mellan lagen sedan cupfinalen förra säsongen då stod Juventus som vinnare efter en riktig batalj. Jag vågar garantera att det fortsatt är heta känslor kvar från finalmatchen och ett Atalanta som är ute efter revansch. Favoritskapet i matchen är svårt att sia om då båda lagen har visat en bra form i Serie A på sistone. Juventus är möjligtvis något starkare på pappret, men sett till Juventus säsongsinledning måste ändå Atalanta känna att det har en väldigt bra möjlighet i detta mötet. Atalanta är inte heller laget som räds motståndet, de går alltid ut och spelar sitt spel oavsett motståndare. Jag håller mig därför borta från ett spel på resultatet och riktar istället in mig på att båda lagen hittar nätet.

De spelet har suttit i fem av det sex senaste inbördes mötena, Atalanta är även Serie A offensivaste lag och det blir nästan alltid målrika matcher när de är inblandade. Hela elva av Atalantas tolv senaste matcher har slutat med att både lagen hittat nätet. Dessa lagen lämnar dessutom nästintill aldrig planen mållösa. Atalanta har gjort minst ett mål i 94% av deras matcher medans Juventus har gjort samma i 89% av deras matcher. Det finns gott om kvalitet framåt hos båda lagen och här kommer det bli mål. Givet dessa förutsättningar är spelet självklart, här gör båda lagen mål!

fotboll, Serie A
|
units: 3/5 - spelstopp: 18:00
Juventus - Atalanta
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.