Under natten tradades Detroits näst bästa poängplockare denna säsong, den svenska ytterforwarden Gustav Nyqvist skeppades till San Jose i utbyte mot ett draftval. Detroit är långt ifrån slutspelsplats och satsar helt på framtiden, hur mycket sämre blir dem i och med denna flytt?

Match: Detroit Red Wings – Montreal Canadiens (NHL) | Speltips: Montreal ö3 mål | Odds: @1.89 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 01:30

Fridlysta svenskar

Den tidigare svenskmetropolen Detroit börjar se allt färre svenskar i truppen, efter Nyqvist avtåg har dem endast 3 svenskar kvar i truppen. Första gången på 16 år dem har färre än fyra svenskar i laguppställningen, två av dem kvarvarande svankarna är Kronwall (38) och Ericsson (34). Kronwall har inte lång tid kvar på sin karriär och Ericsson börjar också bli till åren, det kan vara läge att fridlysa svenskarna i Detroit. Nyqvist går emot sin bästa säsong i karriären poängmässigt, Detroit fick enbart ett val i 2:a rundan för honom vilket är i underkant med tanke på hans 49p på 62 matcher.

Efter Nyqvist flytt västerut är gapet mellan Detroits bästa poängplockare Dylan Larkin och nästkommande i den interna poängligan stort. 22 poäng skiljer mellan Larkin och Athanasiou som har inkasserat 39p denna säsong. Det ekar högt efter produktiva spelare i truppen, förra matchen gjorde Zadina sin första match i Detroittröjan och förhoppningen är att han skall kunna slussas in under slutet av säsongen och vara med från start nästa säsong. Det skapades ett tomrum i förstakedjan efter Nyqvist flytt, Zadina skulle kunna fylla det. En förstakedja med Zadina och Larkin behöver Detroit för att öka sevärdheten på deras matcher mot slutet. Det har varit mycket tomma läktare under säsongen, dem behöver något som återfår publiken till arenan i det forna Hockey Town.

Spännande bygge

Montreal har gjort ett par lysande trades, dem har verkligen hittat rätt spelartyper efter det som passar in i laget. Domi leder den interna poängligan och har sedan sin ankomst bildat ett välfungerande samarbete med Tatar som även han kom till klubben under sommaren efter sin flopp i Vegas. Tatar har hittat tillbaka till formen han hade innan han lämnade Detroit och finner sig precis bakom Domi i den interna poängligan. Dem tre bästa poängplockarna har anlänt under dem senaste två säsongerna, 3:a är Jonathan Drouin som kom i utbyte mot Sergachev som kommer bli en bra back nere i Tampa. Något dem skulle behövt i nuläget, backsidan ser aningen ålderstigen, spetslös och trött ut.

Efter PK traden kan man anse att Montreal stått för majoriteten lyckade trades, dem fick även till sig prospecten Nick Suzuki från Vegas som med stor sannolikhet kommer bli en framstående spelare i NHL. Dem draftade även Kotkaniemi under sommarens draft, högre än många rankat honom. Majoriteten tyckte att det var dumt av dem att drafta honom så tidigt men det har visat sig vara ett klockrent val för Montreal som var i behov av en center. Kotkaniemi har sett lovande ut och snittar precis under 0,5p per match. Montreal har framtiden för sig och kommer med bättre prospects på backsidan kunna vara en riktig contender i framtiden.

Speltips: Montreal över 3 mål

Montreal är ett av dem mest skottglada lagen i ligan, dem möter ett tunt lag med dåliga målvakter. Dem skall inta ha några problem med att sätta 3 eller fler bakom någon av Detroitmålvakterna. Här kommer några anledningar till varför jag anser att man bör lägga detta spel:

  • Montreal gör 3 eller fler mål i 6 raka matcher inbördes

  • Montreal gör 3 eller fler mål i 9/12 senaste matcherna

  • Detroit släpper in 3 eller fler mål i 10/13 senaste matcherna

  • Nyqvist frånvaro kan leda till att Detroit har mindre puckpocession än tidigare

  • Både Bernier och Howard snittar över 3 insläppta/ match mot Montreal

  • Båda målvakterna är under 90% mot Montreal som skjuter näst mest i ligan

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.89 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering blir 2/5 units!

Rygga till 1.89 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.