Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Yunost Minsk är ett rutinerat lag i dessa situationer som spelat tio finaler senaste elva säsongerna

  • Soligorsk har inte samma skicklighet som hemmalaget

  • Yunost Minsk har vunnit sina tre senaste matcher mot Soligorsk

  • Soligorsk fick gå en rejäl rond med Neman Grodno i semifinalen och frågan är om man har tillräckligt med energi nu?

  • Yunost Minsk har vunnit tolv av sina 16 senaste matcher

Imponerat i CHL

Minsk är nu framme vid anhalten att göra säsongen 19/20 till en säsong att minnas. Inte nog med att man vunnit serien och tagit sig fram till finalen så har man även skapat stordåd i Champions Hockey League. Bland annat slog man ut både Trinec och Pelicans i gruppen och det är starkt för ett lag från en hockeynation som inte alls är i samma klass som Tjeckien eller Finland. I slutspelet åkte man ut redan i åttondelsfinalen mot München men det får ändå räknas som ett starkt resultat. Vinner man slutspelet nu?

För Soligorsks del har man i år levt upp till förväntningarna som man skapat genom resultaten senaste tio åren. Man har presterat riktigt fina resultat i seriespelen med flera finaler och även ett guld säsongen 14/15. I år slutade man trea i grundserien och efter en enkel mumsbit i kvartsfinalen fick man det svårare i semifinalen. Väl där väntade tvåan Neman Grodno och efter en tajt matchserie var det till slut Soligorsk som kunde knipa en finalbiljett efter en 1–0-seger på bortais.

Vass offensiv

Minsk vill naturligtvis toppa sin fina säsong i CHL med att vinna sitt tredje guld på fem år. Den här klubben är en jätte inom vitrysk hockey och man har endast missat finalen en gång senaste elva säsongerna. Nu står man här igen och nu väntar ett smålurigt motstånd i Soligorsk som fått kämpa sig fram till en final.

Jag tror man absolut kan ge Minsk en match här, offensiven är toppklass och laget besitter flera spelare som kan hota framåt i banan. Minsks stora styrka är däremot försvarsspelet och här visade man i serien att defensiven är seriens klart bästa. Med landslagsmålvakten Igor Brikun i mål har det visat sig vara ett segerrecept för Minsk och det blir en intressant följetång att se om Soligorsks offensiv kan bräcka Minsk försvarsspel. Men även fast Soligorsk har en vass spets framåt så är Minsk ett lag utöver det vanliga i den här ligan. Offensiv har dessutom imponerat i semifinalspelet och det borde ge bra självförtroende. Yunost Minsk att vinna första finalmatchen spelas till 1.82.

Speltips.se ger tipset:

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.