Båda lagen gör mål hos Betfairs Spelbörs

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 26/9 kl 21.55

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Elfsborg har en ruskigt stark anfallstrio i Jesper Karlsson, Per Frick och Rasmus Alm. Dem är starkt bidragande till lagets succé den här säsongen.

  • Jesper Karlsson gör här sin sista match för Elfsborg innan han lämnar för AZ Alkmaar. Han vill säkerligen bjuda upp till show!

  • Spelet har suttit i 5 av de 6 senaste matcherna för Elfsborg. Det enda undantaget är 0-1-förlusten mot Östersund där man spelade med en man mindre i nästan en hel halvlek.

  • Göteborg har gjort mål i alla matcher sedan Roland Nilsson tog över skutan.

  • Spelet har suttit i 18 av 25 tävlingsmatcher från juni och framåt.

Inte vunnit på 1,5 månad!

2016 och dessförinnan var Elfsborg ett kontinuerligt topplag i Allsvenskan. Man var alltid med där uppe, nosade på kvalplatsen och slutade nästan aldrig sämre än femma i tabellen 2012 vann man t.o.m. SM-guld. Men från 2017 och framåt hade Boråsarna några tyngre år och blev mer och mer snarare ett mittenlag. 2018 slutade man på en tolfteplats, vilket faktiskt var klubbens sämsta placering under hela 2000-talet. I år verkar laget fått ny energi igen, och efter 21 spelade omgångar placerar man sig på en finfin tredjeplats. Anfallstrion med Jesper Karlsson, Per Frick och Rasmus Alm är riktigt stark, även om den här matchen blir deras sista tillsammans då Karlsson sedan lämnar för holländska AZ Alkmaar. Han lär vara taggad på att visa upp sig en sista gång här!

Elfsborgs dagsform är dock tveksam. Mellan 6-13 augusti spelade laget tre matcher och vann samtliga, men efter det har man faktiskt inte tagit en enda seger på sex raka matcher. Av den anledningen är det uppenbart att jag inte finner något värde på 1X2-marknaden, men från dessa matcher har jag däremot hittat annan statistik jag hittar spelvärde i. Dessa sex matcher lyder resultaten 1-1, 2-2, 1-1, 1-1, 0-1 och 2-2. Båda lagen gör mål sitter i varje match förutom i 0-1-förlusten mot Östersund, men till lagets försvar spelade man med en man mindre i nästan en hel halvlek den matchen.

Vart är dagsformen på bortalaget?

Nog för att Göteborg haft det en hel del kämpigt på senare år, men det går nog inte uppemot så tungt som man haft det i år. Det hade man knappast förväntat sig efter sjundeplatsen ifjol då det kändes som “Blåvitt” var ett lag på väg upp igen. Inte för att jag har följt laget så där jätteslaviskt, men jag har alltid haft ett gott öga till Poya Asbaghi. Jag har sett honom som en ung, spännande, revolutionerande tränare med lite andra idéer och ett förhållningssätt som skiljer sig från den klassiska svenska modellen. När laget då under sommaren plockar in flera äldre spelare i klubbikonerna Mattias Bjärsmyr, Sebastian Eriksson, Jakob Johansson och Pontus Wernbloom så kände man nog på sig att Poya till slut skulle ryka. Och efter att man inte tog en enda seger i Allsvenskan mellan omgång 5 och 18 så förstår jag att klubben blev desperata. Någonting behövde göras och det blev helt enkelt Poya som fick ta smällen.

Den nya tränaren blev Roland Nilsson som tog över rodret direkt efter Göteborgs 0-4-förlust mot Hammarby. Han fick en perfekt start i klubben då man slog Falkenberg på bortaplan med 0-3, en ruskigt viktig seger mot ett lag man krigar emot där nere i botten. I matchen efter tog man emot FC Köpenhamn i kvalet till Europa League. I den 73:e minuten där tog man faktiskt ledningen via Tobias Sana, men Köpenhamn lyckades välförtjänt vända till 1-2. Sedan ännu en 1-2-förlust i senaste matchen mot Kalmar och därför ställer jag mig frågande till vart dagsformen hos Göteborg ligger. Klart är i alla fall att man gjort mål i varje match med den nye tränaren, och när spelet Båda lagen gör mål suttit i 18 av lagets 25 tävlingsmatcher från juni och framåt, då tvekar jag inte på att kliva in på den marknaden!

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör mål hos Betfairs Spelbörs

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 26/9 kl 19.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.